RAM felismertetés? 4GB = 2. 06GB?
Üdv
A kép többet elmond.
Tegnap vettem egy 2GB DDR3 1333hz-s ramot a meglévő 2GB mellé. Ugyanaz a kettő csak az új Kingston a másik Apacer régebbi, 2-3éves. Most azt ne mondjátok, hogy ez miatt nem fogja felismerni?
Olvastam, hogy a Windows-nak is vannak RAM limitei, de a Home Premiumra azt írták 4GB a max. A rendszerbeállításokba átállítottam automatikusról a lapozófájl méretét annyira, amennyit fel tud ismerni (3611mb-t írt ha jól emlékszem ?!).
Újraindítottam de semmi. BIOS-ban a RAM-Z menüponton van Dimm1 és Dimm2 ott a 2. slotban van tehát dimm2 alatt látom, hogy ott a kingston kis változással az értékekben, de ugyanúgy 2gb, 1333hz-s 9cli vagy milyen késleltetéssel. Nem értem mi lehet a baj.. :(
Ui. a biosban a RAM-Z -t áttettem Autoról 1:1 50 arányra restart után meghalt, bios elem ki és újra az egész windows repair.. ezt mégegyszer nem akarom eljátszani. :( :/
Köszönöm!
Azt elfelejtettem, hogy 2048 tehát 2 egész gigát ír alapvetően, de most jelenleg bent van mellette az új Kingston is! Ezért érdekes, hogy valamennyire felismeri csak nem értem a logikáját miért azt írja..
+ feladatkezelő > teljesítménynél is 2048 helyett 2111-et ír.
Videókártya? Ha integrált, az beleszámít a 4GB-ba.
Plusz - tudtommal - az időzítésnek is ugyanolyannak kell lenni, hogy rendesen felismerje.
Rakj fel 64 bites operációs rendszert!
Csak az tud lekezelni 4 giga memóriát.
Több fórumon olvastam, hogy 32-bites rendszernél is tud 4GB-t kezelni, csak a win7 starter, vagy a legrégebbi (első) változat a win7-nél nem tud. Lásd: [link]
Szerintem az apacer is cl9-es. Minden ugyanaz, csupán 3-4 érték tér el köztük az is valami TR meg TF érték ismeretlenek számomra.
Nem hiszem el nem lehet nem párban használni őket.. ez is ellenem van ajajj
Várok még egy-két választ, köszönöm nektek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!