Ez az alaplap nem támogatja a wake on lan-t?
ilyen Atx alaplapom van:
A Biosba annyit találtam, hogy wake on alarm, tehát be lehet állitani hónapra, napra, órára, hogy mikor ébressze fel magát a gép. De azt hogy wake on lan nem találok. Na meg ez az időre való felébresztés mikor lehet hasznos ? mondjuk én arra gondoltam úgy tudnám hasznositani hogy megadok egy időt mikor mondjuk haza indulok munkából kapcsoljon be mindig egy fix időre, és már eleve úgy várjon. De amúgy nem tudom hogy tudnám ezt a funkciót hasznositani. vagy azt hogy reggel mondjuk minden nap 8kor kapcsoljon be és inditópultba berakok valami zenét, vagy rádiót hogy ébresszen, Mondjuk van telefonom azon is egy halom ilyen lehetőség :D Na meg azért itt hogy müködjön áram alatt kell lennie állandóan, még a hangrendszernek is. de általába én ilyen elosztó kapcsolóval kiszoktam kapcsolni estére az egészet. Tehát ez a funkció mikor jó ?
A magic packetet a hálózatod szórási címére küldd, 9-es vagy 7-es porton és a gép MAC címével. Így mennie kell.
G.
Ja, és kábellel van a routerre kötve a gép, ugye?
G.
Jaja kábel, De úgy van hogy 2 Tplink router van mivel 2 szintes ház, úgy van hogy lent van a "fő router, melette a modem. és abból a Routerből van elosztva egy kábellel hogy a felső szintre is jöjjön, itt is van egy router ami Switch-ként van bekötve. Mondjuk kicsit macerás igy kezelni a hálózatot, de az 1. routerbe asszem beállitottam hogy átjárható legyen a fenti routerrel, megadtam oda az fenti router Ip-ét, bár nemtudom jó e.
"Hálózat szórási Cime ? Most ez esetbe melyik ? nem a Router külső Ip-je ?
De én ezt valahogy úgy képzelem el, hogy az 1. Router Ip külső Ipje, azt megadni a távoli alkalmazásba meg a gép Mac addrest, és ugye ha jön egy ilyen jel a routerbe akkor továbbitja mondjuk a 2.routerre ahol meg ki van osztva a Gép ipje, meg keresi. Vagy lehet ez csak úgy müködne ha 1 routerre lenne kötve közvetlen ? Az tény hogy igy kicsit bonyolultabb
Wiresharkot szedj le, és nézd meg, hogy megjön-e a csomag!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!