Tegnap vettem egy Scandisk 480gb Ssd-t az Aspire e 15 tipusu laptopomba. Sehogy sem sikerul se klonozni a c meghajtot es nem tudok operacuos rendszert se telepiteni ra. Hogyan tudom megoldani?
Ezek alapján a következőket ellenőrizd.
Tiszta telepítésnél a biosban az SSD-nek be kell állítanod az AHCI-t, a Secure boot-ot és a Fast boot-ot peddig kikapcsolni. Win.7 alatt ezek nem működnek. Ha esetleg ezek máshogy voltak beállitva. Ezt ugye nem részletezted.
A klónozásnál két dolgot nézhettél be, az egyik, hogy klónozás előtt a rendszert töredezettség mentesíteni kell, ezt függetlenül attól, hogy mikor volt a meghajtó cseréje előtt ez utoljára elvégezve. Közvetlenül a klónozás előtt végezd el! A másik, hogy a HDD-k
63 blokkjával szemben az SSD-
knek 64 blokkra van szükségük
az MBR partícióhoz. Amennyiben
nem toljuk el helyesen az első
partíció kezdetét (ami nem
egyelő az MBR-rel), akkor az
SSD élettartama és sebessége is
romlik, mivel sokszor egy egység
miatt két blokkot is írni kell az
árnyúlás miatt. Indítsd el
a Gpartedet (akár Live
Ubuntuval), a megnyíló menüben
válasszd ki az SSD-t, és azon
belül a fő partíciót. Ezután
kattints a Resize/Move-ra, a
„Free Space Preceding”-et
tedd át 2 MB-ra, vedd ki a
pipát a „Round to Cylinders”-
ből, majd véglegesítsd a
lépéseket a „Resize/Move”
gombbal. Miután kész, ismét
csináld meg ugyanezt, ám a
„Free Space Preceding” ezúttal 1MB legyen. (Eredetileg is ennyi
volt, de a Gparted furcsa
számolási módja miatt előbb fel
kell venni 2-re, majd vissza 1-re.) Ha ezek után még mindig nem OK, több ötletem nekem sajna nics.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!