Miért akad minden játék?
Új videókártyát vettem: GTX 960
Alaplapom: Asrock B85M Pro 4
FSP Hyper
i3 4160
Minden játék akad, és aaz afterburner segítségével rájöttem, hogy amikor beszaggat, a kártya kihasználtsága is lecsökken. Ez mitől lehet?
Korábban GTX 750 Ti-vel ezek a játékok tökéletesen futottak.
Igen, a kártyába dugtam a kábelt.
De úgy tűnik megoldódott a probléma, mondjátok el a véleményeteket.
Úgy tűnik hogy az egész egy egyszerű CPU limit volt. ie 4160-asom van, ami pár játéknál magas grafikai beállítások mellett azért tud akadni, főleg a CPU igényes játékoknál, mint a Witcher 3.. Mérsékelt beállításokkal már kevésbé szaggat, levéve pedig egyáltalán nem. 30 FPS lockkal játszom épp vele, és egyáltalán nem akadozik, majdnem maximum grafikai beállítások mellett.
A Battlefront c. játék is abbahagyta a szaggatást, amikor az egyik beállításból lefaragtam.
A Watchdogs sem szaggat már, csak a textúrák nem Ultrán vannak, hanem High-on. Itt már látszott, hogy nonstop 99%-on jár a kártya. Witcher3-nál pattog, de főleg akkor amikor a processzor eléri a 100%-at. A 30 FPS-es trükknél már nincs 100%-on a kártya, és a processzor sem.
A Battlefrontot nem tudtam lecsekkolni, de tökéletesen futott, akadás nélkül, talán 55 FPS lehetett a legalacsonyabb érték amit láttam.
Remélem ennyi volt a gond.
1-2 régebbi játékot is kipróbáltam, ott sincs akadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!