A RAM csak 533Mhz-en fut?
Az evereszt programaba megnéztem és van egy olyan, h. Front side Bud tulajdonságai, és oda van írva, hogy effektív órajel, tehát akkor ez azt jelenti, hogyha vennék bele egy 800Mhz-es ramot csak 533Mhz-en futna?(egyedül tenném bele, tehát nem lenne mellette másik ram).
/Most egy 256Mb-os 133Mhz-es Ram van benne/
Csatlakozom az előttem szólókhoz...
Ha az alaplapod belső buszsebessége csak 533-at enged, bármilyen memóriát teszel bele, akkor is csak max. 533 Mhz-n fog működni. gyorsabb memóriát is elfogad, csak nem fogja tudni kihasználni.
A mai alaplapok nagy többségébe szinte bármilyen újabb memóriát be lehet tenni, csak arra vigyázz, hogy ha 2 vagy többet teszel bele, ugyanattól a gyártótól és azonos sebességűt tegyél bele, mert ellenkező esetben összeveszhetnek, és lerontja a gép teljesítményét.
Bios frissítést - ha esetleg azt akarnál - nem ajánlok, mert attól nem lesz gyorsabb a belső buszsebességed, csak az alaplap fog több mindent felismerni ( proci, memória típusok). Azért is vigyázz ezzel, mert ha nem sikerül, el is rontja az alaplapodat, és csak bios-csere vagy szervíz tud rajta segíteni ( Sok ezer forintért).
Ha régebbi az alaplapod, akkor nézd meg a dokumentációjában, vagy az interneten, hogy mit tud, milyen memóriát fogad el (Sd, DDR a régebbi típusok, DDr2, DDR3-ezek már aránylag újak).
Ha hosszú lére eresztettem a mondandómat, akkor bocsi, csak segíteni akarok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!