Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A RAM csak 533Mhz-en fut?

A RAM csak 533Mhz-en fut?

Figyelt kérdés

Az evereszt programaba megnéztem és van egy olyan, h. Front side Bud tulajdonságai, és oda van írva, hogy effektív órajel, tehát akkor ez azt jelenti, hogyha vennék bele egy 800Mhz-es ramot csak 533Mhz-en futna?(egyedül tenném bele, tehát nem lenne mellette másik ram).

/Most egy 256Mb-os 133Mhz-es Ram van benne/

2010. márc. 27. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Az alaplap határozza meg, mennyivel hajtja a RAMot.
2010. márc. 27. 08:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Az FSB a processzor alapfrekvenciája. Ha tényleg 133MHz-s a memória, akkor az SD-RAM lesz. Ha rosszul tudod akkor meg 266-os DDR1 memória. Amiből viszont nincs 800-as.
2010. márc. 27. 10:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz...

Ha az alaplapod belső buszsebessége csak 533-at enged, bármilyen memóriát teszel bele, akkor is csak max. 533 Mhz-n fog működni. gyorsabb memóriát is elfogad, csak nem fogja tudni kihasználni.

A mai alaplapok nagy többségébe szinte bármilyen újabb memóriát be lehet tenni, csak arra vigyázz, hogy ha 2 vagy többet teszel bele, ugyanattól a gyártótól és azonos sebességűt tegyél bele, mert ellenkező esetben összeveszhetnek, és lerontja a gép teljesítményét.

Bios frissítést - ha esetleg azt akarnál - nem ajánlok, mert attól nem lesz gyorsabb a belső buszsebességed, csak az alaplap fog több mindent felismerni ( proci, memória típusok). Azért is vigyázz ezzel, mert ha nem sikerül, el is rontja az alaplapodat, és csak bios-csere vagy szervíz tud rajta segíteni ( Sok ezer forintért).

Ha régebbi az alaplapod, akkor nézd meg a dokumentációjában, vagy az interneten, hogy mit tud, milyen memóriát fogad el (Sd, DDR a régebbi típusok, DDr2, DDR3-ezek már aránylag újak).

Ha hosszú lére eresztettem a mondandómat, akkor bocsi, csak segíteni akarok :-)

2010. márc. 27. 12:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Az sose baj ha hosszan írod le, legalább megértem, de az páran félreértették, mert nem 133Mhz-en tudja hajtani a ramot az alaplap, hanem a ramnak a max sebessége 133Mhz, mikor az alaplap többet is tudna hajtani, mert amikor volt benne egy 200Mhz-es (de nem az enyém azért let belőle kiszedve) az 200Mhz-en ment.
2010. márc. 27. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!