Laptopomban 2x4 GB RAM van, de csak 4 GB-ot érzékel a Windows. Hogyan tudom működésre bírni a másik 4 GB-ot is?
Figyelt kérdés
Új Lenovo Z50-70-es notebook-omban 4 GB DDR3 RAM van, vettem bele még 4 GB-ot. A BIOS és a Win7 64 bites is csak 4 GB-ot lát, csak a CPU-Z analizáló progi látja a 8 gigát. Mindkét memória 4 GB, DDR3, 1800 MHz, csak a márkájuk más. Mégsem látja a windows csak 4-et belőle. Miért? :'(2016. jan. 15. 19:57
2/7 A kérdező kommentje:
IGEN.
2016. jan. 15. 20:05
3/7 anonim válasza:
Valószínűleg a két memória nem kompatibilis egymással. Esetleg: Felügyeleti eszközök/ Rendszer-konfiguráció/ Rendszerindítás/ Speciális beállítások/ itt lehet korlátoztad a maximális memória méretét.
4/7 A kérdező kommentje:
nincs beállítva korlátozás.
íme 1 kép a két memóriáról:
kepfeltoltes.eu/view.php?filename=427mem_k.jpg
2016. jan. 15. 20:14
5/7 anonim válasza:
nem értek hozzá annyira, de szerintem az eltérő Volt, nem túl előnyös
6/7 anonim válasza:
Megvan a probléma. Az első képen DDR3L-es memória van, (L) azaz kevesebb fogyasztású, míg a második slot-ban sima DDR3-as. A DDR3L mellé nem tehetsz sima DDR3-as modult. DDR3L-est kellett volna venned, azaz alacsony fogyasztású memóriát. Röviden: 1,5 V-os nem illik 1,35V-os mellé, mert nem tud a BIOS dual-voltage-t.
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, akkor kicseréltetem a boltban, remélem megteszik :)
2016. jan. 15. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!