Az i7 4790k, i7 5820k és az i7 6700k között mi a különbség melyiket érdemes venni és milyen célból?
szerintem 4790-est vegyél. játékra tökéletes. ilyen processzoroknál már a videókártya teljesítménye határolja be inkább játék "szépségét", fps-t, stb, nem a cpu.
Videószerkesztésre már inkább az 5820-ast ajánlanám, több szálon tud dolgozni, több maggal. Videószerkesztés alatt komolyabb animációkra, renderelési procedúrákra, 3d-s modellezésre gondoltam. ha csak simán össze szeretnél vágni egy videót effektekkel, lassításokkal minden marhasággal, akkor bőven elég a 4790 is.
A 6700k már egy újabb model, hasonlít a 4790-esre, nagyon nem ismerem, de tudom hogy fél éves sincs, így tuti marha drága.
Ja és nincs időálló pc :D Van olyan ami több mint 3 évig jó lesz (fullHD,max beállítások), de azt fél millió alatt nem úszod meg. Szerintem. Jobban jársz ha 2-3 évente cseréled a "kopott" alkatrészeket. Anyagilag is, és teljesítményileg is.
Videókártyában nem tudok segíteni, nekem mindig is amd-m volt, meg vagyok vele elégedve. a 390x viszont garantált élmény.
asus-t.
volt egy gigabyte r9 280-asom, azt hittem fel fog szállni a gépem, olyan hangos volt. meg nekem valahogy mindig is gagyibbnak tűntek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!