Lehet erős és időtálló gamer pc-t építeni egy AMD x4 860k processzor köré?
Belépő játékos gépbe olcsó procinak jó a 860K, de ez nem lesz erős és időtálló. Inkább csak belépő szint a gamer gépek között.
Egy fokkal jobb az i3, de ha tényleg időtállót akarsz, i5 kéne, az meg nem olcsó.
fenének kellene I5 drága mocsok! jöhetnek a minuszok bátran!
AMD Phenom 2 X4 965 ösöm van mai napig megállja a helyét odabaXa az elsőgenerációs I5öst is. gyerünk ne spóroljatok a minusz-al
Nekem egy ezeréves i3 van, tán már vagy négy éves, de vettem hozzá egy tonna ramot, bika vgat meg ssdt és röhögve elfut rajta a gta 5 meg a witcher 3 ultrán.
Jó, 4K-ban nem, de nincs is 4K monitorom, meg nem is akarok, standard monitor méretben már igazából a 720p és 1080p között is alig észrevehető a különbség (különösen pörgősebb játékoknál), a 4K-nak ilyen 150 centi fölötti képátlónál kezd értelme lenni, de ahhoz meg kellene egy 50 négyzetméteres nappali előbb :)
Nekem 860K van. Eddig mindent szépen elvisz, persze nem egy i5, de azért el lehet vele lenni még egy évig biztos.
Tuninggal pedig elég sokat erősödik.
Azért egy első genes i5-öt nem nehéz legyőzni, azok még egyáltalán nem sikerültek jól.
Mikor i5-öt írtam, nyilván nem a 248 éves első generációs 2 magos i5-re gondoltam... Bár a 4 magos 750/760 már jobb abból is, mint a Phenom II X4-ek.
Az i3 a két fizikai magja miatt nem lesz túl jó hosszú távra, persze menni fognak vele a játékok, de nem egy kifejezetten "gamer" proci.
A 860K szintúgy, hiába 4 fizikai mag, ha gyenge magok, húzva is kb az i3 (2 erős mag + HT) szintjére jó ha felér.
Ha több évig nem akarsz procit cserélni, és új játékokkal játszanál, akkor egy Haswell/Skylake i5 kell neked.
De persze itt jön képbe a VGA, mert 20K-s kártya mellé hiába teszel i5-öt...
durva leszek,FX-6300 egy szinten van az i5-2500k-val.
ebből lehet számolgatni,hogy az X4 860k újabb,és jobb single threadben,mint az FX,tehát elég sokáig jó lesz budget,vagyis inkább nem elvetemült gamer pc-be.és régebbi i5-ket odabaxxa.főleg ha húzva van.
ui:várom a lepontozást az intel fanboyoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!