Config help? Kéne pár tanács, és eligazítás egy új confighoz. Mit hogyan?
Helló kérdésem a következő:
régi config:
Proci: FX8320
Videókártyák: Hd7870xt cf
RAM: 16gb 1333mhz
lap: m5a99fxpro r2.0
Merevlemezek: samsung sp2004c és hd503hj + egy amit nem érzékel nem tudom miért, de ugyanolyan mint az első
táp: fsp raider750
ideiglenes config:
Proci: FX8320
Videókártyák: r9 390 vagy r9 390x melyiket érdemes?
RAM: 16gb 1333mhz
lap: m5a99fxpro r2.0
Merevlemezek: samsung sp2004c és hd503hj + -||- és egy SEAGATE SV35.6 3TB vagy valami hasonló
táp: fsp raider750
végleges:
proci: i7-4790k
lap: asrock b85m pro4
Ezt úgy kell elképzelni, hogy az első összeállítás a jelenlegi, de az egyik videókártyát már eladtam.Az ideiglenes egy évig vagy fél évig lenne utána megvenném a maradék két tartozékot. Vélemény? Kell még valami bele? Vagy akármi segítség, sajnos nem tudom hogy rakjak össze időálló gépet.
Az ideiglenes konfigoddal kapcsolatban nem vagyok biztos abban, hogy a 390-et és a 390x-et bottleneck nélkül kezelné (valószínűleg nem), de az i7 viszont lazán fogja.
Mivel az intel lesz a végső, a mellé vígan mehet az erősebb, X-es kártya, akkor, amikor meg tudod venni.
Az elképzelés teljesen jó. Az R9 390- et ajánlom mert a 390x nem éri meg a felárat, annyival nem erősebb mint amennyivel drágább. Ellenben egy GTX980 az már megéri, ha szóba jöhet az Nvidia. Szorzózármentes processzorhoz az a lap nem jó, egy Z97 kell (ha szeretnéd húzni, ha nem akkor válassz szorzózáras procit, ahoz már jó a b85 vagy inkább a h97), abból sem a legolcsóbb a legerősebb Haswell cpu mellé!
Ha szeretnéd húzni akkor kelleni fog egy jó cpu hűtő is. A többi ok (talán még a táp ami nem tuning mellé való, amúgy nincs vele baj, jó kis tápegység az)!
Yahim, titan-t is rakhatsz az fx8320 mellé, az akkor sem fogja tudni 100%-on megpörgetve a 100%-os gpu használatot elérni, mert egy szálon jelentősen elmarad az inteltől.
Az más kérdés, hogy a játékokat szoftveresen is belimitálják sokszor, pl full hd alatt 60 fps-re.
4k alatt viszont nagyon is látszódna a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!