Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Config help? Kéne pár tanács,...

Config help? Kéne pár tanács, és eligazítás egy új confighoz. Mit hogyan?

Figyelt kérdés

Helló kérdésem a következő:

régi config:

Proci: FX8320

Videókártyák: Hd7870xt cf

RAM: 16gb 1333mhz

lap: m5a99fxpro r2.0

Merevlemezek: samsung sp2004c és hd503hj + egy amit nem érzékel nem tudom miért, de ugyanolyan mint az első

táp: fsp raider750

ideiglenes config:

Proci: FX8320

Videókártyák: r9 390 vagy r9 390x melyiket érdemes?

RAM: 16gb 1333mhz

lap: m5a99fxpro r2.0

Merevlemezek: samsung sp2004c és hd503hj + -||- és egy SEAGATE SV35.6 3TB vagy valami hasonló

táp: fsp raider750

végleges:

proci: i7-4790k

lap: asrock b85m pro4

Ezt úgy kell elképzelni, hogy az első összeállítás a jelenlegi, de az egyik videókártyát már eladtam.Az ideiglenes egy évig vagy fél évig lenne utána megvenném a maradék két tartozékot. Vélemény? Kell még valami bele? Vagy akármi segítség, sajnos nem tudom hogy rakjak össze időálló gépet.

2016. jan. 12. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ideiglenes konfigoddal kapcsolatban nem vagyok biztos abban, hogy a 390-et és a 390x-et bottleneck nélkül kezelné (valószínűleg nem), de az i7 viszont lazán fogja.

Mivel az intel lesz a végső, a mellé vígan mehet az erősebb, X-es kártya, akkor, amikor meg tudod venni.

2016. jan. 12. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Az elképzelés teljesen jó. Az R9 390- et ajánlom mert a 390x nem éri meg a felárat, annyival nem erősebb mint amennyivel drágább. Ellenben egy GTX980 az már megéri, ha szóba jöhet az Nvidia. Szorzózármentes processzorhoz az a lap nem jó, egy Z97 kell (ha szeretnéd húzni, ha nem akkor válassz szorzózáras procit, ahoz már jó a b85 vagy inkább a h97), abból sem a legolcsóbb a legerősebb Haswell cpu mellé!

Ha szeretnéd húzni akkor kelleni fog egy jó cpu hűtő is. A többi ok (talán még a táp ami nem tuning mellé való, amúgy nincs vele baj, jó kis tápegység az)!

2016. jan. 12. 16:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem gondolom, hogy cpu limted lenne, de nézegess videókat youtube-ön (fx 8xxx + r9 390/390x vagy gtx980).
2016. jan. 12. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Yahim, titan-t is rakhatsz az fx8320 mellé, az akkor sem fogja tudni 100%-on megpörgetve a 100%-os gpu használatot elérni, mert egy szálon jelentősen elmarad az inteltől.

Az más kérdés, hogy a játékokat szoftveresen is belimitálják sokszor, pl full hd alatt 60 fps-re.

4k alatt viszont nagyon is látszódna a különbség.

2016. jan. 12. 16:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Ehh, ugyebár egyenlőre nem tudom az intelt megvenni, de ha egyenlőre nem is 100%-on de jobb teljesítményt nyújtana az fx-r9 390x kombó mint a mostani cf?
2016. jan. 12. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért ennyire nem kell leírni az fx 8 magos prociját! Én is jobban kedvelem az intelt, és tudom, hogy fel sem veheti vele az AMD a harcot (egyenlőre), de azért annyira nem gyenge, azzal is tisztában vagyok. Mostanában divat szidni, de azért elvakultak se legyünk. Én úgy gondolom nem lesz cpu limited Full Hd felbontáson (főleg ha meg is van húzva), de ha lenne is egy kicsi, ideiglenesen kibírod. 4k-hoz meg mindenképpen kell az i7, ott már azért az i5 is elvérzik.
2016. jan. 12. 17:42
 7/7 Smittes ***** válasza:
Viszont egy b85 lap alá ne rakj i7-et, ráadásul szorzózármenteset.
2016. jan. 12. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!