Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen programokat szedjek le...

Milyen programokat szedjek le ami naprakészen tartsa a Windowst?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra hogy gyorsabb legyen a gép. :)

2016. jan. 11. 23:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen rendszered van? de amúgy nem nekünk kell ezt eldöntenünk.
2016. jan. 12. 00:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Windows 8.1 pro
2016. jan. 12. 00:08
 3/6 BM-Striker ***** válasza:
100%

Semmilyet. Nincs olyan szoftver, amitől gyorsabb lesz a gép.

8/8.1/10 esetében futtasd a lemezketantartót rrendszeresen.

NE kapcsold ki az UAC-ot és Update-et, he teheted.

Programok telepítésénél ne engedd, hogy egyéb szarok is feltelepüljenek.

2016. jan. 12. 00:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez elég bonyolult kérdés. Ugyanis egyénfüggő. Nem szükséges letöltened ahhoz programokat, hogy "naprakész" legyen a rendszered (esetember 2 kivétel van).

Amikor elindítod a gépet x folyamat és szolgáltatás is elindul. De x program is "gyárt" magának efféle folyamatokat, pl.: Skype háttérben futó frissítése, stb. Ezeket én nem szeretem, inkább manuálisan telepítek.

Így ki is kapcsolom őket. Windows 7-et használok, így azon ismertetem. Vezérlőpult, Felügyeleti eszközök.

- Rendszerkonfiguráció: mellékelek egy leírást, így nem kell sokat gépelnem. Elolvasod és megnézed mihez tartozik adott folyamat, ami nem kell letiltod...

[link]

- Feladatütemező: Bal oszlopban teljesen nyisd ki a Microsoft-ot is. Akkor látsz egy hosszú listát. Magyar minden, laikus számára is viszonylag érthető. Én a következőket tiltottam le:

- Application experience (3)

- AutoCHK (1)

- Customer experience improvement program (3)

- Defrag (1)

- Diagnosis

- Disk diagnostic (2)

- Maintenance (1)

- Perftrack (1)

- RAC (1)

- Szemét fájlok törlése: amikor internetezel, akkor amit látsz az a temporary mappába megy. Ha nem törlöd csúnya méreteket ölthet. Én nem szeretem, ha megjegyzi a gép az előzményeket, így a vezérlőpult, internetbeállítások fülön tiltva vannak a sütik, stb. Ugyanott lehet törölni a mappa tartalmát. Így ehhez sem kell program. Továbbá Lemezkarbantartó is ezt a célt szolgálja.

- Töredezettségmentesítés: Auslogics Disk Defrag-ot használok, mert tud boot-time defragot és pagefile.sys defragot is. Csak telepítésnél express install, mert nem akarsz Boostspeedet sem Ad-aware web companiont...

- Driverek naprakészen tartása: videó-kártya drivert manuálisan keresem, a többit IObit driver booster 3-al végzem el. Itt is vigyázni kell, mert egy véletlen pipa és kapsz egy fertelmes rendszer optimalizáló eszközt...

Heti 1x és még 3 év után sem lesz lassulás.

2016. jan. 12. 00:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. :)
2016. jan. 12. 00:17
 6/6 Trevor. ***** válasza:
Windows Update-et NE kapcsold ki, max állítsd manuálisra, és frissítsd kézzel. Használj vírusirtót, ha nem akarod, hogy a háttérben fogja a gépet, akkor Malwarebyte's Anti Malware free megfelel, csak futtass le vele egy keresést mondjuk naponta. És a Windows-al együtt csak az induljon, amire valóban szükség van. Más programra nincs szükség, max Ccleaner.
2016. jan. 12. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!