Milyen programokat szedjek le ami naprakészen tartsa a Windowst?
Semmilyet. Nincs olyan szoftver, amitől gyorsabb lesz a gép.
8/8.1/10 esetében futtasd a lemezketantartót rrendszeresen.
NE kapcsold ki az UAC-ot és Update-et, he teheted.
Programok telepítésénél ne engedd, hogy egyéb szarok is feltelepüljenek.
Ez elég bonyolult kérdés. Ugyanis egyénfüggő. Nem szükséges letöltened ahhoz programokat, hogy "naprakész" legyen a rendszered (esetember 2 kivétel van).
Amikor elindítod a gépet x folyamat és szolgáltatás is elindul. De x program is "gyárt" magának efféle folyamatokat, pl.: Skype háttérben futó frissítése, stb. Ezeket én nem szeretem, inkább manuálisan telepítek.
Így ki is kapcsolom őket. Windows 7-et használok, így azon ismertetem. Vezérlőpult, Felügyeleti eszközök.
- Rendszerkonfiguráció: mellékelek egy leírást, így nem kell sokat gépelnem. Elolvasod és megnézed mihez tartozik adott folyamat, ami nem kell letiltod...
- Feladatütemező: Bal oszlopban teljesen nyisd ki a Microsoft-ot is. Akkor látsz egy hosszú listát. Magyar minden, laikus számára is viszonylag érthető. Én a következőket tiltottam le:
- Application experience (3)
- AutoCHK (1)
- Customer experience improvement program (3)
- Defrag (1)
- Diagnosis
- Disk diagnostic (2)
- Maintenance (1)
- Perftrack (1)
- RAC (1)
- Szemét fájlok törlése: amikor internetezel, akkor amit látsz az a temporary mappába megy. Ha nem törlöd csúnya méreteket ölthet. Én nem szeretem, ha megjegyzi a gép az előzményeket, így a vezérlőpult, internetbeállítások fülön tiltva vannak a sütik, stb. Ugyanott lehet törölni a mappa tartalmát. Így ehhez sem kell program. Továbbá Lemezkarbantartó is ezt a célt szolgálja.
- Töredezettségmentesítés: Auslogics Disk Defrag-ot használok, mert tud boot-time defragot és pagefile.sys defragot is. Csak telepítésnél express install, mert nem akarsz Boostspeedet sem Ad-aware web companiont...
- Driverek naprakészen tartása: videó-kártya drivert manuálisan keresem, a többit IObit driver booster 3-al végzem el. Itt is vigyázni kell, mert egy véletlen pipa és kapsz egy fertelmes rendszer optimalizáló eszközt...
Heti 1x és még 3 év után sem lesz lassulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!