Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videokártyát vegyek?

Cameron Poe kérdése:

Milyen videokártyát vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

GTX970-et gondoltam venni. Ez lenne a legelső Nvidia kártyám, eddig csak AMD (ATI) kártyáim voltak. Az Nvidia kártyák között melyik gyártók a legajánlottabbak?

Valamint olvastam teszteket és rábukkantam valami memóriaproblémára a GTX970-nel kapcsolatban. Ez játékok alatt gondot okozhat? Vagy maradjak AMD-nél (tesztek alapján kb. egyforma az R9 390-nel)?

I5-4690

2x4gb HyperX Fury

Super Flower Amazon 650w

Cougar Solution AF-2 ház

Full Hd, maximum grafika

A segítségeteket előre is köszönöm!

2016. jan. 10. 19:13
1 2
 1/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

maradhadsz ha akarsz

nehogy egy eletre csalodj az nvidia ban :P

most milyen vga d van?

mert kovetkezo geforce es radeon szeriakat erdemes megvarni ha valami eleg jo a mostanid

gyakorlatban napjainkban 1920x1080p felbontason nem gond hogy 3,5 GB feletti vram jat lassan eri el a 970

MSI, EVGA, Palit, Gainward... ilyen sorrendben valogtnek markak kozt

390 bol is MSI vagy Sapphire kellene

2016. jan. 10. 19:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszod!

Egy Phanom II X2 555 + ATI HD5770 van most. Beszereztem már mindent az új géphez, és egy hónapon belül meg szeretném venni a videokártyát mindenképpen. Ha nem olvastam volna a memóriaproblémáról akkor nem is gondolkodnák rajt, de így egy kicsit elbizonytalanodtam. Mit gondolsz idén még elég lenne Full HD-n max grafikára (gondolok itt a 2016-ban megjelenő játékokra)? Tudom, hogy nem vagytok jósok, de mégiscsak többet értetek hozzá!

AMD fronton tudom melyek az ajánlott márkák, csak Nvidiánál nem vagyok tisztában. Az Asus Strixx-ről mi a vélemény?

Ment a zöld kéz.

Hozzászólások jöhetnek még.

2016. jan. 10. 19:57
 3/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

eleg jo elvileg de en nvidia bol se vennek Asus t

MSI meg EVGA eleg sokat bizonyitott mar, még ugyis hogy vga elrototta egyik 970 es hutest igyis inkabb vennem (gyakorlati problemat nem jelentett de persze hatranya lett igy belole, ha jol csinalja huvosebb es/vagy igy halkabb lett volna

2016. jan. 10. 20:09
 4/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

uj jatekokra nem tudom ahogy te is irtad :D

eddigiekre jo

dx12 tech ben fejlettebb a 390 es a compute resze sokkal erosebb

szoval ha ki tudjaknaknazni a dx12 tech elonyet meg compute elonyet akkor latvanyos lesz a teljes elonye 390 nek

de azert a gyakorlatban ez nem sok vizet fog szerintem zavarni 5-10% el lesz jobb dx12 alatt

compute t hasznalo jatekok meg eddig eleg ritkak voltak, ha lesznek akkor ott min. 50% elonye is lehet

30 fps helyett 45fps t jelent ez

de ez csak elmelet

2016. jan. 10. 20:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Végső soron akkor Te mit ajánlasz (Gtx970 vagy R9 390)?

Légyszíves írj márkát és pontos típust is!

Köszönöm! :-)

2016. jan. 10. 20:32
 6/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
2016. jan. 10. 20:32
 7/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

MSI Gaming

970 es 390 bol is

en nem ajanhatom neked egyiket sem szerintem

en 970 t vennem mindenkepp mert nvidia fanatikus vagyok

ha ugyis levaltod majd akkor meg szerintem tok mindegy, de az biztos hogy en nem vennem meg 390 t jobb arban hasznaltan mint a 970 t (mikor mar uj szeriak kint vannak, akkor se ha veletlen amd fanatikus lennek...)

2016. jan. 10. 20:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségedet!
2016. jan. 10. 20:46
 9/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

[link]

persze nem olcso egyik sem... (legolcsobbakhoz kepest)

Szia

2016. jan. 10. 20:46
 10/11 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=aEiknMpglao&feature=youtube_..

Kontárnak +1

Mindegy melyiket veszed (MSI Gaming 970/390), ugyanarra a teljesítményre képes mind a kettő Full Hd felbontáson. És nem kell aggódni, ezen a felbontáson a gyakorlatban nincs gond a GTX970 memória gondjával.

Úgy gondolom idén még elég a 970 Full Hd-ban max grafikára, hiszen a ma két éves kártyák is képesek rá, a 970 pedig év végén lesz 2 éves. De ahogy írtad jósok nem vagyunk, ezt csak Én gondolom így!

2016. jan. 10. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!