Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghajlott az alaplapom?

Meghajlott az alaplapom?

Figyelt kérdés

Van egy Gigabyte Z97X Gaming 3 alaplapom és a portoknál észre veheto hogy gorbén állnak, ez normális? Egyébként meg minden mukodik, csak félek hogy idovel baj lesz! Képek: [link]

[link]

2016. jan. 10. 16:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia!

A kis dologból sajnos hosszabb dolog lett...

Bocs, hogy a privátot javasoltam. Túl hosszú amit írni akarok, és mást nem nagyon érdekelne kettőnkön kívül.

Megpróbálok közérthetően fogalmazni, ezért lehet hogy gyerekesnek tűnik majd. Kérlek ne vedd lenézésnek!

Azért kellene a problémát mindenképpen orvosolni, mert:

1. az utoljára felrakott képen mintha még nem lenne annyira hajlott. Ez azt jelenti, hogy valószínüleg picit tovább deformálódik

2. ha állandóan feszül, a vezetőréteg megrepedhet idővel, pláne hogy még némi hőingadozásnak is ki van téve folyamatosan (üzemi hőmérséklet és nyugalmi hőmérséklet különbsége)

3. üzem közben a hűtőventi finoman remegteti valamennyire a lapot, még ha úgy is tűnik hogy nem.

Jobb megelőzni a bajt.

Gondolom még garis a lap?

Ha igen, úgy lenne az igazi, ha a lap forrasztási oldalára ragasztanánk két távtartó tuskót. Műanyagból, vagy valamilyen hőállóbb gumiból. Olyan helyre, ahol vissza tudja emelni a hajlást, de nincs se vezetősáv, se forrasztás, legfeljebb egybefüggő GND felület.

És nem pillanatragasztóval, mert ha bármilyen okból gariztatni kellene valamikor a lapot, akkor ezt a két távtartót és a ragasztót is el kell majd távolítani, nehogy a szervíz belekössön. (a pillanatragasztó pedig nem jön le csak kapargatással, annak meg nyoma marad)

A legjobb lenne FBS ragasztóval, vagy ragasztópisztolyhoz való ragasztóval.(tudod ami olyan rúd alakú)

Van Neked otthon valamelyik? Vagy bármilyen ragasztó, ami nem keményedik meg? Csak két apró pötty kell, mert csak addig kell megtartania, amíg az alaplapot beteszed a helyére. Utána a felfogató csavarok leszorítják majd a lapot és a távtartók is fixen fognak állni.

Még valami: amikor az alaplapot beszerelted, az összes távtartót berögzítetted a ház lemezére? (Ha jól látom, 7 db-nak kell lennie) Mindegyik legyen benne, és mind a 7-hez csavarozd majd le a lapot.

Tehát a dolgok menete:

1. az alaplapot kiszereled . Élére állítod (mindig a hűtőt fogd, úgy a legkönnyebb dolgozni vele) és megnézed hogy mennyire görbék az élei, mennyire hajlott alapból.

Azért ezt is írd meg, kíváncsi vagyok!

2. ha kell, pótolod a ház lemezén az esetleg hiányzó távtartókat

3. berakod a hátlapot(nehogy megint kimaradjon. Ráadásul még látni is fogod majd, hogy egyenes lett-e a lap, mert illeszkednie kell a hátlapba az alaplapi csatlakozóknak)

4. a kivett lap helyén megméred, hogy milyen magasak a távtartók

5. gyártasz 2 db (az előbb megmért magasságú távtartót)

Jön a kérdés, hogy miből.(mert ugye elektromosan szigetelőnek kell lennie, de nem lehet gyúlékony sem) Vagy valamilyen műanyag rúdból, vagy csőből (pl. rossz filctoll házából levágsz megfelelő hosszút. a lényeg, hogy a két vége egyenes legyen és párhuzamos. De ezt úgyis tudod) Lehet keménygumiból, esetleg radírgumiból is ami jó minőségű(kemény fajta, vágáskor nem morzsálódik, nem törik le a széle ha meggyűröd, stb.)

De Neked biztos van jobb ötleted, nekem hirtelen ezek ugrottak be. A rúd, cső kb. 5-8 mm átmérőjű legyen.

Ha gumi, akkor olyan 5 x 10 mm legyen a felfekvő felületek mérete, mert az nem olyan merev, mint a műanyag.

Ha az új távtartók egy picivel (max. 1 mm-rel) magasabbra sikerülnek az eredetieknél, az nyilván nem baj.

6. ha meg van a 2 távtartó, akkor rá kell ragasztani az alaplapra. (majd küldök képet, hogy hová gondoltam)

7. berakod a lapot a végleges helyére. Ha stimmel a hátlappal és felfekszik az összes távtartóra, akkor lerögzíted a csavarokkal

8. innentől kezdve meg a szokásos dolgok...

Remélem normálisan fogalmaztam.

Bármi van, írj!

Amint ma hazaértem, csinálom a képet és küldöm.

Eddig ezen a linken, a képgalériában néztem az alaplapodat:

[link]

Üdv: Miklós

2016. jan. 11. 00:59
 12/12 A kérdező kommentje:
Rendben akkor majd ma kiszedem!
2016. jan. 11. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!