Megéri cserélni a VGA-t Radeon-R9-280X-re? Előd ott a tesztben, ára jóval magasabb, de a pontszámok alig jobbak.
Az új kártya a Radeon R9 280X lenne, de az előd NVIDIA pontszámai alig alacsonyabbak. Megérné a csere? Mert az ára majdnem duplája használtan (is).
Az ilyen összehasonlító oldalak kb pont erre jók, hogy semmit mondó pontszámokkal teljesen összezavarják a hozzá nem értőket.
Rendes játékteszteket nézz.
Az R9 380X sokkal erősebb mint a GTX660, érdemes rá cserélni.
Így van,ahogy az utolsó mondja.
Ehhez képest a GTX660 ma valahol az R7 360 és a GTX750 körül van.
"GTX960 kb ugyanolyan erős mint a sima 280-as, a 280X valamivel erősebb náluk"
Szóval ha jól értem, a kettő között vizsont nem igazán érdemes töprengeni, mert árban teljesítményben kb azonosak.
Igaz, a 960 jóval kevesebbet fogyaszt.
A GTX750Ti-nél picivel erősebb a HD7850, annál meg picit erősebb a GTX660. A GTX660 a HD7850 és a 7870 között helyezkedett el azaz ma nagyjából az R7 265 szintjén mozogna. Volt HD7850 kártyám is, majd rövid időre kipróbáltam egy GTX660 kártyát is és most egy GTX960 tulajdonosa vagyok (erre anno az ajándék Witcher 3 és a kedvezőbb fogyasztás miatt esett a választásom).
Amúgy a GTX960 kb 40%-val erősebb a GTX660-nál, ezért írtam, hogy a 280X nagyjából másfélszer lehet erősebb a GTX660-nál. A techpowerup korabeli teszje eképpen alakult 1080p átlagteljesítméynben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!