Videókártya overclockhoz milyen tesztprogramot használhatok?
GTX960-at overclockolok OC GURU ll-vel,de mivel tesztelhetem le,hogy mennyi a javulás?
Illetve hány %-os növekedést lehet maximum kicsikarni belőle?mert a gyártó szerint "Better Overclocking Capability" a kártya
pontos tipust irj
nem artana tapegyseged (tipus) es gephazad, meg netan alaplapod is tudni
15-20% szokott lazan sikerulni egy nem tuningos tipusal is Maxwell kartyakkal
MSI Kombustor is jo pl.
de bamilyen modern 3D benchmark program is
azzal a tappal nem eppen kellene komolyan (meg konyedebben sem) tuningolgatni...
a vga n mivel 1 6pin es 1 8pin es tapcsati is van gyarto valoszinu tenleg komoly tuningra is szanta (kb. 300W os elmeleti fogyasztasra van lehetoseg, a ref. 960 alapbol max. 120W alatti fogyayztasu)
a tapon 1 db 6pin tapcsati van szoval a gyarto maga nem nagyfogyasztasu vga khoz tervezte (ennelkul sem arra tervezett ez a tap szoval 2 6+2pin es tapcsati val sem kellene tuningra hasznalni)
papiron teljesitmenyileg a tuningot birnia kell hisz 2db 204W os 12V aga van es mindketott teljesen le lehet terhelni
de nem feltetlen marad stabil is tuningkor
opciok:
1. nem torodsz vele es huzod ahogy birod
2. konyedeben huzod csak mert nagyon szeretned oc zni es nem birod ki nelkule de azert probalod egeszseges keretek kozt tenni
3. beszerzel egy tuningra valo tapot ugy mint minimum egy SeaSonic S12II 520 legolcsobban, amin gyarilag eleg tapcsati is van melesleg
netan ha nagyon komolyan tuningolnal es kesobb fejlesztgetnel akkor SeaSonic G 450 / 550 re is erdemes lehet beruhazni
azt mar leirtam mivel tudod tesztelni
egy tuningra alkalmas tappal lehez esely 30-40% os tuningra is
Szia
Ja,hát most vettem a gépet,és tudom hogy nem szép dolog,de tápon spóroltam.Viszont FSP alá nem akartam adni.
Nem,egyébként nem érzem létfontosságúnak tuningolni azért a pár fps-ért,csak hát ha már fel van tüntetve kifejezetten alkalmas rá,akkor miért ne :D
Köszi a választ egyébként,meg az előzőnek is!
Ja még annyi,hogy alap esetben tuning nélkül elég neki ez a táp,vagy már így sem valami stabil? i5-4590 2x4gb 1866mhz hyperx fury van mellette
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!