I5 2400 már nagyon elavult? Vagy jó még mai játékokra?
Processzor: i5 2400
Videókártya: GTX 750Ti OC
Ram: 8gb ddr3
1080p- ben közepes grafikai beállításokkal szeretnék játszani. 30- 40 fps aszt hiszem elég lenne.
Nem tudom, nézd meg mi az említett játékok gépigénye...
Emlékeim szerint a játékoknak inkább a grafikus processzor teljesítménye számít.
Amúgy mostanában nézegettem az Intel processzorokat. Ugyanannyi pénzért, amennyiért 3évvel ezelőtt vettem processzort, nem tudnék ma olyan processzort venni, aminek jelentősen nagyobb számítási teljesítménye van a 3évesnél. Az új kevesebbet fogyasztana, kevesebb hőt adna le, de a számítási teljesítménye alig lenne nagyobb, legfeljebb pár százalékkal. Jó, ismer egy-két újabb utasításkészletet... De nincs olyan nagyon nagy fejlődés. Az egyetlen, ami látványosan fejlődött, az az integrált GPU.
Jól látható a piaci verseny hiánya. Az AMD eléggé le van maradva, nemigazán versenytárs... Az Intel-nek gyakorlatilag monopóliuma van. Emellett mintha az egész paradigma (tranzisztorok összezsugorítása) potenciálja is kezdene lassan kimerülni, drágák és problémásak az új gyártástechnológiák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!