1920*1080 vagy 2560*1440 felbontású monitort válasszak magamnak?
Játékra kellene!
ez
1920*1080
vagy
2560*1440
Szívem szerint az utóbbit választanám, hosszútávra jobban megérné, DE milyen videókártya bírna el vele?:(
#11 itt vga rol van szo, amd es nvidia is atoro szeriakat fog kiadni, ami kisopri ezeket a mai szornyeket
en remenykedem amd reszerol is egy olyan valtasra mint a 6000 rol 7000 re
es ennek mar meg vannak az elohirnokei
nvidia t meg nemnis emlegetem mert szerelmes vagyok bele :D
Persze vga-ról van szó, de ha 5kilót belenyomsz egy új gépbe+perifériák, mint monitor, webcamera, egér, nyomtató esetemben. Akkor elvárod, hogy sokáig kamatoztassa a tudást, erre pedig 180fokos fordulattal dobnak ki processzorokat, és vga-kat, tehát generációváltás lesz. Ha annak idején beruháztam volna egy fx8magosra, az most is éreztetné mennyire jó befektető voltam.:))
Szóval ha jön új vga, akkor megveszem hozzá az új procit is, nem?:D
ha sokszalat hasznalo munkara hasznalod geped akkor lett voln fx8 beketetes, de nagyjabol egy jol felepitett fx8 as konfig aran kijott voln egy i7 es konfig vagy egy tuningos i5 konfig
i7 munkaban hasznosabb lett voln i5 meg jatekban
a gepet tudatos vasarlo "orokre" tervezi
vagyis csak a vga t cserelgetinsuruben (ha van igenye ra)
es az alaplapot+cpu(+ram ha szukseges mert mas tipus) parost meg ritkabban
persze lehet te is igy teszel
de itt pont ez a lenyeg hogy vga ba annyit erdemes fektetni ami valamenyire "megterul"
lap+cpu+ram komboval meg hosszabb ideig is kilehet huzni hiaba van valtas
de nagyjabol a megleve eladasi ara nagyreszet fedezi a valtasnak
cpu es ram ara alig zuhan foleg rovidtavon meg ha pairos garis
lap meg ha nem meregdragat vettel nem nagy gond ha felere esik is (melesleg egy premium lap ara kevesbe esik szinten, foleg rovidtavon)
szoval a vga az ami a legvesztesegesebb sajnos, d jatekos gepben ez a legdragabb is
ellenben garival es egy tuningos tipussal kevesebb lehet a veszteseg
játékra kell, márciusban meg is veszem asus pro gaming alaplap, i7 6700k 4Ghz, 16gb 2400mhz fury x ram, a videókártya tényleg vicc, mert az megvan 116ezer ft, ehhez képest egy 70ezer ftos videokártya is fullon elviszi a gtaV-öt miközben feleakkora a vram, és a sávszélesség..
videokártya tényleg kérdéses, minek költsek rá, ha tényleg mindent elvisz pl. ez. te mit tennél a helyemben?
egyrészt a processzor nem pótolja azt ha videó kártya elfogy a kraftból ekkora orbitális hülyeséget többet ne írj ide !!!!!!!!!!!!!
másrészt a 4 gb vramot nem tudja ki használni a videó kártya .. és ne gta 5 játékot hoz ide ami rendkívül jól lett optimalizálva ha nem néz meg egy witcher 3 -at . ebben az árkategóriában r9 380x éri meg a legjobban ami erősebb is a gtx 960 -nál !
i7 procit meg hova veszel ? i5 is elég és akkor már egy r9 390 -et tudsz venni és sokkal jobb összhangban lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!