Hogyan tudnám saját általam elkészített elektronikámat belső hálózatomra csatlakoztatni (wifi)?
Üdvözlöm! Köszönöm,hogy időt szánt kérdésemre! Sokszor foglalkoztatott már a gondolat,hogy építenék egy egyszerű adó-vevőt úgy hogy a routerem wifijét használjam ki. Csak hogy mondjak egy példát: Van egy kis elektronikám amin van egy nyomógomb. Ha megnyomom a nyomógombot akkor a túloldalon lévő másik kis elektronikán a LED világít és ez az adatot/jelet wifi-n küldte el.
Mint kommunikációs egység,mindenképp valami USB-s adó/vevőt használnék,mint pl ilyet: ( [link] )
A kérdésem a következő: Hogyan tudnék én a wifire felcsatlakozni,anélkül hogy számítógépet használjak? Az adó/vevőkbe már bele van integrálva a saját MAC címük?
Az eszközeimnek hogy lesz saját IP címük? Vagy ezt az adó/vevő intézi?
A wifi-ről levettem a kódolást,így jelszavakkal nem kell bajlódni. Az majd egy későbbi kísérlet lenne.
Ha valaki tudna valami kezdő löketet adni,hogy mégis hogy induljak el ilyen téren,azért nagyon hálás lennék!
Válaszokat előre köszönöm!
Szerintem ilyen USB-s adaptert nem fogsz számítógép nélkül kezelni, sőt, másmilyent sem igazán.
Ha wifin akarsz kommunikálni, akkor egy rakat protokollt támogatnod kell (DHCP, ARP, meg még számtalan másik) tehát nem tudsz csak úgy összedrótozni hozzá egy NYÁK-ot. Meg a frekvenia is őrült nagy, 2,4 GHz-es adóvevőt csak úgy nem rak össze az ember.
A vezeték nélküli kommunikációnak vannak nagyságrendekkel egyszerűbb módjai is, szerintem azon a vonalon indulj el.
G.
#2-es hozzászólónál a pont.
Mikrovezérlő (például ilyen a jelenleg divatos Arduino) + valamilyen hozzá való wifi-modul (például ilyen az ESP8266).
Köszi hármas, igyekszem.
Sajnos így is csak 63%-om van. :D
Nem tudom miért... na mindegy.
Össze lehet kábelezni, az átvitel frekvenciája ( baudrate ) lehet pusztán pár ezer hertzes is, a modul átvitellel ne foglalkozz! Ez nem a te dolgod. Te egy kész modult használsz, ami egy szabványos átviteli protokollt ismer.
Ha rám hallgatsz, akkor a PIC-et el is felejted... kizárólag Atmelt választanék 8 bitesből, de nem is muszáj 8 bitest, vannak olyan 32 bites ARM-ok, amik baromi olcsók. Pl. az STMicroelectronics fejlesztőpaneljei. Olcsók, részletes a leírásuk, és gazdag az előre megírt függvénykönyvtár. Segíthetek is beállítani valamelyiket. GitHub-on pedig rengeteg forráskódot lehet találni, amin már csak picit kell módosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!