DRAM frissítési hiba ellen mit lehet tenni?
B85M PRO4 Asrock alaplapom ma ezt a hibakódot nyomta nekem.
CMOS/BIOS reset már megvolt, sikertelenül. egy darab ram van benne, mert a 4 foglalatból már csak egy működött. A többi 3-ban az alaplap lepittyegte, hogy "foglalati hiba van"
azonban nekem a gép nagyon kellene az iskolába, mert rengeteg projektmunka van a gépen, és programozáshoz is kellene.
Mit lehet ez ellen tenni? Garanciáztatáson kívül? Mert nem pesti vagyok így nekem nem lehetséges az, hogy felküldöm a gépet, és egy hétig nincs gépem. Most tudok venni egy új alaplapot a helyi boltban, ahol kicserélik ingyen.
Első kérdésem az, hogy a DRAM hibát, semmiképp sem lehet otthon javítani?
Mivel ez jelezheti az alaplap meg a ram hibáját is, így nem olyan biztos a dolog (bár meg kell hagyni, ha 3 slot elhasalt már akkor 99% hogy lap).
A zárójeles esetben is a gyors lapcserét javasolnám, de nem igazán értem, ha van lehetőséged ingyen cserélni helyben, akkor miért nem teszed azt? (vagy vmit félreérthettem)
Gigabyte B85 D3H/HD3-as alaplapot fogok venni
Remenykedem, hogy nem kell ujrarakni. Rengeteg adatom van rajta
Az adataid nem fognak elveszni, legfeljebb kérsz kölcsönbe egy hdd-t, vagy ilyesmi.
Azt azért már most mondom, hogy a hdd akármikor tönkremehet, akár egy pillanat alatt, szóval mindig legyen mentés.
Nem egy ember szívta már be annyival, hogy simán meghalt a hddje és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!