Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vissza tudom szerezni az...

Vissza tudom szerezni az adatokat erről a lemezről vagy bízzam szakemberre?

Figyelt kérdés
Van egy külső merevlemezem, NTFS-re formázva, mindig rendesen kiadatom a géppel, de ma valamiért nem tudta megnyitni a gép, a Windows felajánlotta a javítást, belementem, de most már nem javítani akarja, hanem formázni... Lehet még valamit kezdeni vele?
2016. jan. 2. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:

A "szakember" ilyen esetben legalább 250 ezer forintos tétel,de lehet hogy bőven több.

Attól függ mennyire fontosak rajta az adatok.

2016. jan. 3. 00:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Képek vannak rajta. Van némi tapasztalatom fájl visszaállítás terén, csak nem tudom, hogy formázás után is működik-e. Esetleg van arra lehetőség, hogy lemezképet csinálok a meghajtóból és akkor a számítógépen (akár virtuális gépen) kísérletezek a helyreállítással?
2016. jan. 3. 15:15
 3/8 Gábor_79 ***** válasza:
Próbálj meg legalább egy adathelyreállító programot azért vagy egy Live rendszerrel nézz rá. Valószínű a fájlrendszere borult meg. Privátban tudok küldeni egy programot, mert amúgy nem megengedett az elérés kiírása.
2016. jan. 3. 16:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Az előbb kísérletezgettem egy eddig használatlan pendrive-val és az Ashampoo WinOptimizer fájl visszaállítójával. Fájlokat másoltam a pendrive-ra, majd töröltem őket és többféleképpen formáztam. Az eredmény az lett, hogy ha ugyan azokkal a beállításokkal formázom a pendrive-ot, mint amilyen beállításokkal az adatok is rajta voltak, akkor minden adat tökéletesen visszaállítható (Gondolom, a felülírt adatok nem visszaállíthatóak, de mivel most használtam először az eszközt, ezért még felülírás nem történt.). Ez az út járható egy merevlemeznél is? Ha igen, ezek után milyen fájlrendszert javasoltok?
2016. jan. 3. 17:56
 5/8 Gábor_79 ***** válasza:
Mivel egyes Linux-ok képesek RAW fájlrendszert olvasni, ezért először azzal kellene megtekinteni. Gyanítom a tied is most ilyen. Nem akarom újra leírni, de a lap alja http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..
2016. jan. 3. 18:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Az Ez a gép (Számítógép) -> Kezelés alatt megnéztem, tényleg RAW a fájlrendszere. Viszont sajnos a linkelt rendszer sem nyitja meg a meghajtót, a képen látható hibát adja.

[link]

2016. jan. 3. 19:11
 7/8 Gábor_79 ***** válasza:

Talán nem menthetetlen a helyzet, de magamtól innentől nem tudom. Viszont vannak lehetséges találatok. A Pq Magic-on belül a Test Disk képes újraépíteni a partíciókat.

[link]

De ha a windowsban vagy, akkor küldök egy GetDataBack for NTFS linket egy scan csak nem ártalmas.

2016. jan. 3. 19:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Végül az EASEUS Data Recovery Wizard megoldotta a problémámat. :)
2016. jan. 9. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!