Első saját gépem, lista már van. Vélemény?
Sziasztok! Most először próbálok gépet megtervezni egyedül, ez az elképzelésem:
Táp: Chieftec 600W CTG-600-80P OEM
Alaplap: Gigabyte GA-H97-D3H (?)
Memória: Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600MHZ
Videókártya: Gigabyte GTX960 4GB DDR5 GV-N960WF2OC-4GD
Processzor: Intel Core i5-4690
Proc. hűtő: DeepCool GAMMAXX 400
Merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Blu-ray író: Pioneer BDR-209DBK
Ház: Zalman Z11 Plus (?)
Vélemény, javaslat? Ha nagyon nagy hülyeség van a listán, valami nem kompatibilis, vagy kicsi a ház, akkor ne harapjátok le a fejem, hanem inkább ajánljatok valami mást. :) Elvileg minden összeillik de kezdőként semmiben nem vagyok biztos... Előre is köszi!
lappal mi a gond desire?
viszont az nagyban igaz, hogy nem éri meg a 4690. Akkor már elég a 4460 is. Procihűtő meg nem kell rá, mert az intel esetében nagyon jó a gyári hűtés.
Blu Ray író? Szerintem felesleges. Ott a gyors internet másra meg nem nagyon kellhet. Blu Ray árát egy erősebb videokártyába tenném. R9 380/R9 390
Egyébként okés
A gyári hűtés azzal az elvvel készül az intelnél is, hogy ne főjjön meg alatta a proci, és minél olcsóbb legyen ~ csak akkor érdemes használni, ha tényleg minden forint számít, és nem zavar a zaj(mert hogy a közhiedelemmel ellentétben az i5 hűtője is forog, a forgás meg bizony zajjal jár).
tuninglapot minek akarunk nem tuningolható proci alá tenni?
Z-s alaplapot csak akkor vegyél ha kihasználod, vagyis tuningolod a procit. És csak akkor tuningolod, ha húzod. Húzni pedig a K-s végződésű procikat lehet.
Intelnél én továbbra is azt mondom, hogy felesleges hűtő. A gyári teljesen elég. A VGA hangja úgyis elnyomja a CPU minimális hűtését ha terhelve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!