Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC-t Szeretnék összerakni....

Atifej kérdése:

PC-t Szeretnék összerakni. Tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

Hozzáértők segítségét kérném egy pc összerakásához. 140ezres keretből kéne gazdálkodnom. CAD tervezéshez és néha wow játékhoz kéne a gép. Sajnos nem értek a mostanában piacra dobott dolgozhoz. A munkahelyemen, amin dolgozom gép, az egy I5-ös procival van ellátva és 4 Gb memoria, meg egy 1 Gb-os video kártya. Hasonlót szeretnék én is, lehet egy kicsit erősebb is amennyire meg lehet oldani 140ezerből. PCX-en néztem a gépösszerakást, de sajnos nem tudom hogy jók-e a párosítások amiket beállíok.

Előre is köszi a segítséget!

2016. jan. 2. 17:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindent venned kell, vagy vannak ilyen dolgaid mint ház, táp, merevlemez, perifériák?
2016. jan. 2. 17:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Jaj bocsi ezt elfelejtettem mondani. Monitor, egér, billentyűzet van. Gépház kéne, meg merevlemez is, táp is, procihűtő, dvd író, alaplap, memória, videokártya. Ezekre lenne szükségem. Remélem nem hagytam ki semmit. SSD meghajtót is néztem de arra szerintem majd spórolok később.
2016. jan. 2. 17:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát az a játék az szinte bármin elfut, viszont a CAD tervezéshez nem árt ha számolatlanul van memóriád, háttértárad, meg processzoridőd.

Kényelmesebb dolgod lenne, ha lenne legalább egy gépházad egy értékelhető minőségű táppal, meg merevlemezzel, mert ezekre el kell költened kb 30-40 ezer forintot, így a maradék 100 ezerből kell összelegózni alaplapot, memóriát, processzort, és videokártyát. Szoros lesz.

2016. jan. 2. 18:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Nézz szét a hardveraprón, mert sokat lehet spórolni, ha nem ragaszkodsz az újhoz.

Az i5 egy jó processzor. Mióta kinn van az új Intel platform, azóta megszaporodtak a jó ajánlatok a Haswell processzorokból és s1150-es alaplapokból.

2016. jan. 2. 19:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát a cad tervezésre itt nem úgy gondolok hogy rendes munkavégzésről lenne szó. Hiszen rajzokat nem nagyon hozhatok haza a munkahelyről. Hanem csak ha valami eszembe jut azt gyorsan lepróbálni. Nagy ritkán csinálok végeselemes analízist, például a szakdolgozathoz.

Néztem egy számítógép konfigot és megnéztem ha én szerzem be az alkatrészeket mennyire jövök ki jól.

Szerinted ez az összeállítás működne esetleg?

Intel 1150 alaplap: Gigabyte B85M-HD3 alaplap 17 694 Ft

Intel 1150 processzor: Intel Core i5-4460 proci 55 110 Ft

DDR3 memória: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9 memória 13 868 Ft

Videokártya nVidia: Asus GT610 2GB DDR3 GT610-SL-2GD3-L videokártya 14 316 Ft

Merevlemez 3,5": Hitachi 320GB SATA2 8MB HCS5C3232SLA380 merevlemez 9 811 Ft

Tápegység minõségi: Aerocool 450W VP-450 bulk tápegység 10 265 Ft

Ház táp nélkül: XDL Happy-33B számítógép ház 5 368 Ft

Processzor hûtõ: Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1 processzor hûtõ 6 496 Ft

Volt ahol lecsíptem az árból úgy hogy pl a videokártyából egy gyengébbet választottam.

2016. jan. 2. 19:14
 6/7 anonim ***** válasza:

A gyári processzorhűtő bőven meg fog felelni, arra kár pénzt áldozni.

A felszabaduló pénzt inkább csapd hozzá a merevlemezre szánt kerethez és vegyél egy nagyobb kapacitásút.

A videokártya helyett meg szerintem egy használt HD7770 vagy HD7790 jobb választás lenne. Ugyanannyi pénzből kétszer körbefutják a GT610-et mire az egyáltalán megmozdul.

2016. jan. 2. 23:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Rendben körbenézek hátha találok használtan olyan videókártyát.

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

2016. jan. 3. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!