Melyiket válasszam?
Van egy 128 Gb-os Kingston Pendrive-om, amire 4 GB-nál nagyobb fájlokat is szeretnék rátenni.
A Pendrive alapból exFAT rendszerű, és a gyártó nem is ajánlja, hogy NTFS-re állítsam át, sok dolog miatt, még az élettartam radikális csökkentését is írják. Én ennek ellenére megpróbáltam, de nem sikerült hibát írt ki.
Utánaolvastam interneten és másoknak is hibát írt ki, akinek sikerült, azoknak 1-2 év alatt tönkrement stb.
Most már nem szeretném átállítani, tehát marad exFAT formátumban, ahogy gyárilag volt.
Feltettem a 7-Zip fájltömörítőt, ugyanúgy működik, mint a Winrar.
Most például 4,5 Gb-os fájlt szeretnék rátenni, amit egy 4 GB-os és egy 0,5 GB-os fájlra lehet szétbontani, hogy ráférjen. Két módszer van, hogy két részre bontsam a fájlt és rátegyem a Pendrive-ra.
Az első:
A második:
Az első sima szétválasztása a fájloknak, tömörítés nélkül. Ebben az esetben, miután visszamásoltam a gépre a két fájlt, rákattintok az egyik fájlrészletre majd kiírja, hogy összeillesztés során összeilleszti a két fájlt.
A második módszerrel tömörít is, de szerintem ugyanazon a módszeren alapszik a szétválasztás.
A kérdésem az, hogy melyik módszer lesz jobb tartósság szempontjából? Tehát a pendrive-on melyik formátumban marad meg tovább sértetlenül a két fájlrészlet? Simán szétválasztva, vagy tömörítve?
Exfat-ra tudsz írni 4gb-nál nagyobb fájlt.
A sima FAT-ra nem tudsz írni nagyobbat.
De amúgy cmd-ben tudod formázni ntfs-re is és semmi baja nem lesz tőle. Ha sokat használja az ember akkor meglehet hogy hamar meghal, de ez sok mindentől függ. Nekem van egy lassan 10 éves pendriveom és amire már baromi sok adat volt írva és vagy 100x már tuti formázva is volt és még mindig semmi baja.
ugyanaddig marad meg, ez a pendrive hibaitol fugg nem a tomoritestol, de a tomorites lassabb de kisebb helyet foglal
exFAT nak 4GB nap nagyobb fajlokat is tamogatnia kellene...
Ez a gyártó honlapja:
A kérdéseknél megjelenik, hogy exFAT a rendszer neve és az is, hogy 4 GB-nál nagyobb fájlt a gyártó szerint nem lehet rárakni.
Első kérdésben le van írva hogy mit kell tenned hogy 4gb-nál nagyobb fájlt tudj rá másolni.
To transfer files larger than 4GB, the DataTraveler must have a NTFS or exFAT file system. Unfortunately, the FAT32 file system is not capable of handling a single file larger than 4GB (to be exact, one byte less than 4GB). Follow the steps below to format the DataTraveler with an NTFS File system:
Warning, all data on the DataTraveler will be lost! Please back up the data on the DataTraveler before proceeding.
Locate My Computer (Computer in Vista and 7). Right-click on the Kingston drive and select Format.
Select NTFS or exFAT from the file system drop-down list.
Select Quick Format as the Format option and click Start.
Note: If NTFS is not an available option, close the Format window and follow steps 4-9.
Right-click My Computer (Computer in Vista) and select Properties.
Select the Hardware tab and click Device Manager.
Expand Disk Drives and right-click on the Kingston drive. Select Properties.
Click on the Policies tab and select "Optimize for performance”.
Click OK.
Repeat steps 1-3.
Be aware that MacOS 10.6.5 will support full read and write access to exFAT formatted drives. MacOS still has read only access to NTFS formatted drives.
Some devices (MP3 players, digital photo frames, etc) will not read NTFS or exFAT file systems.
Also, Windows XP and Vista will require an update in order to access exFAT.
Itt ilyenről nincs szó hogy 4gb-nál nagyobbat nem lehet rá másolni.
Az van leírva hogy ha fat akkor nem tudsz rá 4gb-nál nagyobbat azért formáznod kell ntfs-re vagy exfat-ra. És az van pontokba szedve hogy azt hogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!