Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érzékelné e a gépem ha 4gb...

Érzékelné e a gépem ha 4gb ramot kibővítenék még 8gb rammal?

Figyelt kérdés
Van egy gtx 950 windforce 2gb videókártyám (gigabyte) és 1155 foglaaltú a lapom és 2 memória foglalatú arra gondoltam hozzá veszek egy i7 3770k procit és a most jelenlegi ramot ki bővítem 8gb 2400mhz hyper x rammal a mostani 4gb ram 1600mhz és az lenne a problémám érzékelni foglya mind két ramot a gépem az az 12 gb ramot és hogy jobban vinne úgy játékokat 12gb rammal mint 8 gb rammal ha kivennék a 4gb ramot?

2016. jan. 1. 20:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Két különböző méretű és órajelű memóriamodult is simán működhet dualban, bár ez nyilván függ a memóriavezérlő képességeitől is.

(Nálam pl egy 4 és egy 2 GB-os modul nagyszerűen ment kétcsatornás módban.)

2016. jan. 1. 21:44
 12/18 A kérdező kommentje:
Na most ez egyik kérdésre a válasz mert gamelek majdnem minden szabadidőmben és persze ahoz megegy jó gép kell akkor hogyha én benne hagyom a 4gb 1600mHz ramot akkor inkább egy sima 8gb 1600mhz hyper x elég ide ás menni fog rendesen minden?
2016. jan. 2. 12:01
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát a GTX950 előbb fog szűk keresztmetszetet jelenteni játékos élményben mint a 8GB vs 12GB RAM...
2016. jan. 2. 12:06
 14/18 A kérdező kommentje:
vagy úgy is lehetne csinálnom hogy kiveszem a 4gb ramot és veszek bele 2x4gb ramot 2400mHz
2016. jan. 2. 12:08
 15/18 A kérdező kommentje:
nem értem az utolsó választ elmagyarázná a válaszoló
2016. jan. 2. 12:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Arra gondol, hogy 8GB RAM is elég lesz, és itt már a videokártya lesz a leggyengébb láncszem a gépezetben.

A 2400MHz meg felesleges.

2016. jan. 2. 12:14
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen arra gondoltam, hogy 4GB DDR3-1600-t is tehetsz a mostani mellé és elég lesz a gépedbe. A 2400-nek semmi értelme (a memóriavezérlő sem támogatja, de amúgy sem hozna semmi gyorsulást gyakorlatban, főleg nem játékoknál diszkrét kártyával). Valószínűleg sok játéknál lenne különbség a 4GB után, de a 8GB-hoz képest a 12GB még nem nyújt érzékelhető többletet (max a tudat tenne boldogabbá, hogy 12GB van a gépedben).

A memória nem végez számításokat, így annak egekbe srófolása önmagában nem hoz semmi gyorsulást ha nem használja ki az ember. Most a gépedben a 4GB a szűk keresztmetszet, hiszen az utóbbi évek játékai már könnyen túllépik. Ha lesz 8GB, akkor már elég lesz a játékoknak (nem lesz több a max fps, de megszűnhetnek az fps zuhanások, időnkénti beakadások). Ezután a GTX950 lesz a leggyengébb láncszem, hiszen az sem egy erőmű, könnyen meg lehet már fektetni egy ilyen GPU-t (ugye ez a néhai HD7870 szint, ami 3-4 éve jelentette a középkategória csúcsát).

2016. jan. 2. 12:25
 18/18 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat segítettek hát igen valóban a kártya lesz a leggyengébb láncszem de az marad egy darabig mert azt nem rég vettem sajnos nem futotta többre ez van de reméljük gamelni fogok tudni
2016. jan. 2. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!