Megéri kicsit tuningolni az alábbi processzort?
Sziasztok ! Van egy gtx 960 strix videokártyám és ugy érzem a amd A8-5600k nem tudja kihajtani, ja és tudom ez egy apu. Az integrált kártyát már letiltottam csak a proci megy de LEFOGOM CSERÉLNI pár hónapon belül egy 860k-ra utána meg egy uj alaplap és I 5 procit kap majd.
Na most ez 3,6 Ghz-en fut , gyári hútő ami nem a legjobb. Megéri kicsit felhuzni mondjuk 3,8 esetleg 4 Ghz-re? Ha igen, mennyire bonyolult ?!
#4 >>> #3 >>> #5
az is gyenge nem azt jelenti hogy ugyan olyan
20% sajnos gyakorlatban nem okat jelent
ebbol a szempontbol a tuning se hozna sokat neked sot kevesebbet...
vannak tesztek neten ahol huzott fm x4 procikat vetnek ossze huzott 3258 al, mondanom sem kell hogy amd procik jatekokbab huzva is csak minimalis pluszt adnak, ahhozkepest amilyen hatalmas pluszt ad a huzott pentium g
...
persze vannak jatekok ahol hasznos a 4szal, illetve hasznos az amd modulos megoldasa, de ezek ritkak, i3 4 szala sokkal jobban teljesit (es ez nem tuningos cpu)
vagyis az amd gyengen teljesit jatekokban
ez nem azt jelenti hogy rossz proci, se hogy nem hasznalhato jatekra, se hogy bizonyos teduleteken ne lenne haszna a sokszalas megoldasanak
de ahogy latszik kerdesedbol keves szamodra azokhoz amikkel jatszol
erdemes a vga dat terhelni minnel jobban, magasabb felbontas, gpu(vga)t hasznalo beallitasok...
az is lehet megoldas hogy alaplapod es APU d eladod, hozzateszed cpu hutore szant penzt meg netan egy kicsit még
es akkor megveszed mar most az 1150 alaplapot es i3 at bele
aztan ha ez is keves szinten eladod es i5 re valtod
hasznaltannis kereshetsz i3/5 t...
i3 ujonan kb. 35ezer
intel eleg jol tartja hasznaltpiacon az arat szoval tul sokat nem vesztesz vele ha i3 rol i5 re valtsz majd...
amugy felmerulhet hogy ha akadozik jatek hogy gephaz miatt tulmelegszik: alaplap, tapegyseg
netan vga es processzor is...
szoval ha tenleg nem tul jo a gephaz elsonek azt vennek
Arcadia ban csak 1 venti van gyarilag hatul
1 ventit veszel bele elore es akkor minimalis tuningot lehet birna
alaplapon be kell szabalyoznod a cpuhuto venti fordulatat
ugy hogy hangos se legyen de tul se melegedjen
(persze jol szelozo gephazzal...)
ha kicsi a kereted akkor
Asrock B85M Pro4 a legolcsobb legjobb alaplap szerintem, de majd keresek olcsobat mert ez 20ezerhez kozeli
i3 bol 4170 lenne a legjobb, legerosebb es olcso is altalaban, 35 kb., olcsobb nem nagyon van max. a "kisebbek" 4160...
Raijintek Arcadia van feherben is ha koszolodo hazat szeretnel :P bar az dragabb egy leptekkel ha jol emlekszem
ASUS H81M-A
ASROCK B85M-HDS R2.0
ASROCK H81M
pl. legolcsobban legjobbakat ezeket lattam
#17 ugyanezek ATX valtozatai
dragabbak
mi ertelme van ATX et venni? persze ugy ha keves a penzed, ha nem akkor nem szoltam :D
gephazat is vehetsz dragabbat
gondolom csicsas hazakat szereted...
ez a legolcsobb legjobb, ami alsotapos es eleg jo minosegu, tamogat hosszu vga kat is es 16cm magas cpu hutot is (vagyis nem keskeny tulzotan)
altalaban a csicsas (diszes) hazak kevesbe jol szeloznek, zajosabbak, gyengebb anyagbol vannak
csicsara megy el a gyartasi penz...
persze van diszes jo is de nem olcson... es vanak dragan "csunyak" vagy helyesebben puritan kinezetuek is
Zalman hazaira nez ra altalaban azokat szeretik
csak kerdez ra hogy van e ertelme az adott tipusnak
vagy Sharkoon okra
ja azt majdnem elfelejtettem hogy Arcadia ban fent is van ventihely pl. ebben az arban ez nem jelemzo es szelozes szempontjabol az nagyon jo
azthiszem kabelelvezetest is tamogatja, igaz azt sok ugyis "tamogatja" hogy alaplapi talca mogott eldugdoshatod ha nem is kimondottan erre terveztek
legolcsobb 1150 es ATX lapok
nincs rajtok 5/6db audio jack csatlakozo
se 4db ram foglalat
...
ha emiatt akartal ATX et
ASROCK H81 Pro-G
MSI H81-P33
ASUS H81-PLUS
GIGABYTE GA-H81-D3
ezek nem igazan erik meg, semmi ertelme ezeknel hogy ATX esek ha csak nem sok pci slotra van szukseged...
ezen mar 4 ram slot van, de nem eri meg
ASROCK B85 Anniversary
persze lehet dragabbat keresni da mar most 20 hoz kozel vagyunk...
gephazakat majd nezek hogy tudj valogatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!