Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri kicsit tuningolni az...

K.patrik96 kérdése:

Megéri kicsit tuningolni az alábbi processzort?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Van egy gtx 960 strix videokártyám és ugy érzem a amd A8-5600k nem tudja kihajtani, ja és tudom ez egy apu. Az integrált kártyát már letiltottam csak a proci megy de LEFOGOM CSERÉLNI pár hónapon belül egy 860k-ra utána meg egy uj alaplap és I 5 procit kap majd.

Na most ez 3,6 Ghz-en fut , gyári hútő ami nem a legjobb. Megéri kicsit felhuzni mondjuk 3,8 esetleg 4 Ghz-re? Ha igen, mennyire bonyolult ?!

2016. jan. 1. 03:34
1 2 3
 11/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 >>> #3 >>> #5

az is gyenge nem azt jelenti hogy ugyan olyan

20% sajnos gyakorlatban nem okat jelent

ebbol a szempontbol a tuning se hozna sokat neked sot kevesebbet...

vannak tesztek neten ahol huzott fm x4 procikat vetnek ossze huzott 3258 al, mondanom sem kell hogy amd procik jatekokbab huzva is csak minimalis pluszt adnak, ahhozkepest amilyen hatalmas pluszt ad a huzott pentium g

...

persze vannak jatekok ahol hasznos a 4szal, illetve hasznos az amd modulos megoldasa, de ezek ritkak, i3 4 szala sokkal jobban teljesit (es ez nem tuningos cpu)

vagyis az amd gyengen teljesit jatekokban

ez nem azt jelenti hogy rossz proci, se hogy nem hasznalhato jatekra, se hogy bizonyos teduleteken ne lenne haszna a sokszalas megoldasanak

de ahogy latszik kerdesedbol keves szamodra azokhoz amikkel jatszol

erdemes a vga dat terhelni minnel jobban, magasabb felbontas, gpu(vga)t hasznalo beallitasok...

2016. jan. 11. 14:47
 12/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

[link]

az is lehet megoldas hogy alaplapod es APU d eladod, hozzateszed cpu hutore szant penzt meg netan egy kicsit még

es akkor megveszed mar most az 1150 alaplapot es i3 at bele

aztan ha ez is keves szinten eladod es i5 re valtod

hasznaltannis kereshetsz i3/5 t...

i3 ujonan kb. 35ezer

intel eleg jol tartja hasznaltpiacon az arat szoval tul sokat nem vesztesz vele ha i3 rol i5 re valtsz majd...

amugy felmerulhet hogy ha akadozik jatek hogy gephaz miatt tulmelegszik: alaplap, tapegyseg

netan vga es processzor is...

szoval ha tenleg nem tul jo a gephaz elsonek azt vennek

Arcadia ban csak 1 venti van gyarilag hatul

1 ventit veszel bele elore es akkor minimalis tuningot lehet birna

alaplapon be kell szabalyoznod a cpuhuto venti fordulatat

ugy hogy hangos se legyen de tul se melegedjen

(persze jol szelozo gephazzal...)

2016. jan. 11. 15:02
 13/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
2016. jan. 11. 15:06
 14/21 A kérdező kommentje:
Fuuh..jól tele bombáztál tanácsokkal. Köszi szépen már minden világos. Szerintem leváltom intelre egyből.. lehet csak egy I3 lesz kezdésnek / az is jobb mint a jelenlegi / , csak abbol is van 1-2 fajta.. I3-ak közül melyiket ? Gépház jonak tünik..mindenkepp kell nekem egy jobb:)
2016. jan. 11. 21:51
 15/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ha kicsi a kereted akkor

Asrock B85M Pro4 a legolcsobb legjobb alaplap szerintem, de majd keresek olcsobat mert ez 20ezerhez kozeli

i3 bol 4170 lenne a legjobb, legerosebb es olcso is altalaban, 35 kb., olcsobb nem nagyon van max. a "kisebbek" 4160...

Raijintek Arcadia van feherben is ha koszolodo hazat szeretnel :P bar az dragabb egy leptekkel ha jol emlekszem

2016. jan. 12. 04:11
 16/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ASUS H81M-A

ASROCK B85M-HDS R2.0

ASROCK H81M

pl. legolcsobban legjobbakat ezeket lattam

2016. jan. 12. 04:30
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen , viszont a ház nem tetszik ( miben jo ez azon kivul h olcso? :) alaplapból mindenképp ATX-et akarok.
2016. jan. 12. 11:36
 18/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 ugyanezek ATX valtozatai

dragabbak

mi ertelme van ATX et venni? persze ugy ha keves a penzed, ha nem akkor nem szoltam :D

gephazat is vehetsz dragabbat

gondolom csicsas hazakat szereted...

ez a legolcsobb legjobb, ami alsotapos es eleg jo minosegu, tamogat hosszu vga kat is es 16cm magas cpu hutot is (vagyis nem keskeny tulzotan)

altalaban a csicsas (diszes) hazak kevesbe jol szeloznek, zajosabbak, gyengebb anyagbol vannak

csicsara megy el a gyartasi penz...

persze van diszes jo is de nem olcson... es vanak dragan "csunyak" vagy helyesebben puritan kinezetuek is

Zalman hazaira nez ra altalaban azokat szeretik

csak kerdez ra hogy van e ertelme az adott tipusnak

vagy Sharkoon okra

ja azt majdnem elfelejtettem hogy Arcadia ban fent is van ventihely pl. ebben az arban ez nem jelemzo es szelozes szempontjabol az nagyon jo

azthiszem kabelelvezetest is tamogatja, igaz azt sok ugyis "tamogatja" hogy alaplapi talca mogott eldugdoshatod ha nem is kimondottan erre terveztek

2016. jan. 12. 17:59
 19/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

legolcsobb 1150 es ATX lapok

nincs rajtok 5/6db audio jack csatlakozo

se 4db ram foglalat

...

ha emiatt akartal ATX et

ASROCK H81 Pro-G

MSI H81-P33

ASUS H81-PLUS

GIGABYTE GA-H81-D3

ezek nem igazan erik meg, semmi ertelme ezeknel hogy ATX esek ha csak nem sok pci slotra van szukseged...

ezen mar 4 ram slot van, de nem eri meg

ASROCK B85 Anniversary

persze lehet dragabbat keresni da mar most 20 hoz kozel vagyunk...

gephazakat majd nezek hogy tudj valogatni

2016. jan. 12. 18:41
 20/21 A kérdező kommentje:
Ja értem... csak mer viccesen fest a Micro ATX-be a nagy video kartya meg kesobbiekbe majd a proci hütö azért irtam :D De ha felesleg akkor oke. Gépházba nem kell csicsás csak kurta jol szellözön :) AM. ár/érték-be jo az amit kuldtel
2016. jan. 12. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!