Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gigabyte Geforce GTX 750 Ti...

Gigabyte Geforce GTX 750 Ti 4gb GDDR5 tuning?

Figyelt kérdés
A kérdésben szereplő videókártya lapul a gépemben, amit egy kicsit próbáltam a gyárilag hozzá csomagolt programmal húzni. Mivel életemben először próbálkozom ezzel, sokat olvastam és videóztam róla a neten, de sehol nem találtam biztos információkat. A jelenlegi beállításai, aminél nem mertem magasabbra menni [link] a képen láthatók. A kérdésem, hogy (az egyébkénti overclocking problémákon kívül) ez a beállítás életképes? vagy esetleg túl sok? vagy még bírná egy kicsit? Ha valaki ért hozzá pontosabban, szívesen vennék néhány tanácsot beállításokra. (Amit eddig tettem: kicsi emelés mindenen > 3DMark, terhelés, adatok elemzése (hibamentes működés, sebesség növekedés) > kicsi emelés > újabb tesztelés, és így tovább.) Eleinte látványos volt a növekedése a teljesitménynek, a vége felé egyre csekélyebb, ezért gondoltam hogy talán a kártya tűrésének végére értem. A hőfok csak egyszer ment 60° fölé egy rövid időre, de olyan 55-58 fok közt mozgott, és a terhelés után azonnal visszaesett 23-30 közé. Minden segítséget nagyon köszönök.

2015. dec. 31. 23:39
 1/6 A kérdező kommentje:
ui.: a 3DMark tesztek eredménye a következőket mutatta (ha ez segít valamiben) [link]
2015. dec. 31. 23:54
 2/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nagyon szep eredmeny ez mar

ezert szoktak erosebb gpu ju vga t venni... mert hogy adot gpu nak adott fizikai hatarai vannak

vagyis az orajelemeles nem eleg ahoz hogy egy jelentosen erosbbet beerj, hisz vegtelensegig nem huzhatod...

2016. jan. 1. 04:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, örülök hogy ilyen szavakat olvashatok, viszont kíváncsi vagyok arra is, hogy ez a beállítás hosszú távon életképes-e, és nem-e túl sok, vagy nem-e ütnek el egymástól nagyon az értékek, szóval a segítséget továbbra is várom. :)
2016. jan. 1. 12:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez már 18% grafikus pont emelkedés 3Dmark-ban, ami nem rossz egy videokártya tuningtól, ettől jelentősen többet nem is érdemes várni...azért meg, hogy kihozzon az ember a GPU-ból még plusz 1 fps-t nem érdemes agyonkínozni, mert rossz hatással lehet az élettartamra (általában az agyonhúzott videokártyák jóval hamarabb meghalnak). Másrészt van a GPU-nak is védelme, így ha már túl sok a VRM-nek a GPU által igényelt kraft, akkor visszafojt a rendszer, azért sem látsz már látványos emelkedéseket. Addig érdemes húzni, amíg azzal arányosan és értékelhető mértékben nő a teljesítmény és a hőmérsékletek is rendben vannak. Gyakorlatban ha az embernek szüksége tényleg szignifikáns teljesítmény növekedésre (ami legalább 33% vagy több), akkor erősebb kártyában kell gondolkodni. Amúgy 750Ti-re sztem felesleges a 4GB memória, csak feleslegesen drágította a kártyát. Nekem GTX960 OC karim van 2GB VRAM-mal is biztos vagyok benne, hogy a fele annyi memória ellenére is másfélszer gyorsabb játékokban (3Dmark Fire Strike alatt 7602 pontot kapott a GPU).
2016. jan. 2. 14:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információt, akkor egyenlőre azt hiszem, jó lesz úgy ahogy van. Viszont most abba a hibába ütköztem hogy az OC Guru II amit használok, minden indulásnál üres mezőket ír ki, adatok nélkül, és ha fel szeretném húzni az értékeket újra olyanra, mint a kártya tuningkor használtam, 100Mhz-ig engedi felemelni az értékeket, és annál feljebb nem, ujratelepítés után első indulásnál ujra tökéletesen müködik, azután ha kikapcsolom és vissza, vagy ujrainditom a gépet, akkor megint ugyan az a probléma. Erre esetleg valaki ismer megoldást?
2016. jan. 2. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:
asus tweak, msi afterburner ezeket is állíthatod és mentődnek biztosan a profilok.
2016. jan. 14. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!