Gagyi alaplap miatt lehet kevesbb FPS-em egy játékban?
ha masnal valoban! hasonlo konfiggal tobb az fps akkor lehet
de altalaban ha hardveres ok akkor
1. gephaz
2. tapegyseg
ha ezek jok akkor egy ocska alaplapban se van feltetlen gond alaporajelen, vagy csak minimalis ritka alig eszlelheto akadasok
Lehet.
A kevés fázisú, szar hűtésű lapokban szinte állandóan droppolnak az FX-ek, ami miatt szépen megzuhan az fps.
Intelnél egy fokkal jobb a helyzet, de ott sem tennék ócska lapot semmi alá.
Mind a 2-nél AMD és Intel oldalán is lehetségesek. A FX-eknél biztosan előfordul ilyen. Nagy a proci TDP-je alaplap nem bírja és korlátozza a rendszert. Intelnél pedig, nekem csinálta azt, hogy Jobban igénybe vettem a RAM-okat és a procit, majd 2 hét után elszállt 3 darab RAM slot. Utólag kiderült, hogy a RAM-ok sé foglalataik túlmelegedtek, meg elvileg az Északi Híd is túlmelegedett, ám a rendszer nem kapcsolt le. Helyette eldurrant 3 slot. Chieftec CTG 550W, i5 4440 és B85M PRO4 alaplap.
Zalman Z3-as ház, tehát még a hűtésre sem lehet panasz elvileg, ám a lap mégis megsült....
AMD oldalán egy fx6xxx vagy fx 8xxx széria alá elkellhet szerintem egy 25-30k-s alaplap is. Ugyanez az intel részéről kb 15-25K körül mozog. Bár lehet, én fogtam ki hibás darabot, de olvastam, hogy másnak is ugyanez volt a baja. Pc boltban dolgozó ismerősöm kérdezte, milyen alaplapod van mondom neki "Asrock" erre: Jó ne is folytasd kérlek. Elszállt a RAM foglalat neked is igaz?"
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!