Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ennyire elég 2 mag, avagy...

Ennyire elég 2 mag, avagy csak nagyon "miért is ne" logikával vannak mostanában az emberek?

Figyelt kérdés

Hello

A gépem kb 4 hónapja így nézett ki :

Integrált VGA

B85 lap

G3420

4+2gb ram

Approxx 500w táp.

Most fejlesztgetem,mert dolgozok suli mellett,és

B85 lap és g3420 maradt.

A 4+2gb ramot váltottam a 2gb ramot eladtam mert 2 slotos,és egy 8gb-set vettem ,így 12 gb van (a 4gb nem érte meg)

Az approxx tápot egy Corsair CX 500-ra cseréltem (fél éves 2,5 év garival 13e ft-ba vettem).

Az integráltat felváltotta 2 hónapja egy MSI r9 380 4gb

Viszont i5-öt tervezek ,mert a lap támogatja,de ahogy vettem észre fhd-n 1920x1080-on is bírja a 2 magos proci mindent,gta 5 maxon 45-60 fps között,nincsenek droppok,stabil.

Nem vettem észre sehol sem,hogy a 2 mag miatt laggolnék.

Még elég lenne most is 2 mag ,vagy már szerintetek vegyem az i5-öt?

2015. dec. 30. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
hát az r9 380 mellé még elég 2mag de azért nem ártana egy i5 !
2015. dec. 30. 16:36
 2/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

igen intel 2magja eleg legtobb helyen

3258 al 290X et is teszteltek es ami nem volt cpu zabalo (2szalnal tobbet gyakorlatban is igenylo) azoknal eleg jol teljesitett, sot huzasnak is volt haszna ott ahol tobb szalra lett voln szukseg

de attol fugg mivel jatszol mert szert sok cpu zabalo van aminek i5 kell, mar 380 al is

illetve i5 el emelkedhetne az fps ugyis ha most jol megy, csak ugy tudnad meg menyit limital ha ki tudnad probalni

2015. dec. 30. 16:49
 3/7 Lord Hidan ***** válasza:
a g3420at cserélném de nem feltétlen kell i5re ha nincs annyira pénzed elég egy i3-4170 is de időtállóbb lenne egy i5 az i3 mellé később már nem tehetnél erősebb vga-t
2015. dec. 30. 16:49
 4/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

http:/www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__6729094-szerintetek-is-rossz-iranyba-halad-a-szamitogepes-jatekok-hardvernovekedese

egy hasznos kerdes

igazsagszerint csak a nagyon optimalizalatlanok nem mennek jol gyengebb hardvereken (amik eroson se tul jol mennek)

illetve olyanok amik cpu nyuzok voltak mindeg is, mmo, multi, rts leginkabb

persze csak akkor ha ugy is irjak meg hogy tobb szalat hasznaljon, mert nem mind olyan ezekkot sem

2015. dec. 30. 16:52
 5/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
2015. dec. 30. 16:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Próbálj multizni, vagy stratégiát játszani ahol sok minden mozog egyszerre (pl Starcraft II), és rájössz miért kevés a Pentium.
2015. dec. 30. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Milyen játékokkal játszol?

Nem minden játékhoz kell 2-nél több szálas CPU munkafolyamat. Hidd el, lenne olyan program ahol már akadna. Amúgy nem a magok száma a fontos, hanem a szálak száma. Az i3 is 2 magos, és 4 szálon dolgozik, és elég minden játékra.

2015. dec. 30. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!