Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Működne ez a router+antenna...

Működne ez a router+antenna kombó? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nos, a helyzet a következő: már vagy tíz éve megvan nekünk egy jó öreg Linksys WRT54GL routerünk, de ez csak G-s 802.11-et tud sugározni 54Mbit/s átviteli sebességgel (ami elég karcsú manapság), és szeretnék venni helyette valami komolyabbat

A kiszemeltem egy Linksys E1700 lenne, ami önmagában is többé-kevésbé lefedné a lakás területét, de szeretnék rászerelni két TP-LINK ANT2408CL omni antennát (8dBi, RP-SMA csatlakozóval)

Vajon lényegesen jobb lenne az adás a 8dBi-s antennával mint a gyári kis antennáival?

Lennének valamilyen hátulütői a dolognak? (a router túl "gyenge" ahhoz, hogy jól sugározzon velük?)

Hülye vagyok a hálózati eszközökhöz (a gépekhez is), ha valaki tud segíteni azt megköszönöm :)

Leginkább az antennára vagyok kíváncsi, hogy nem-e okozna gondokat, megéri-e

Köszönöm!

2015. dec. 29. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem egy régi TP-link 1043ND-m van. Ehez gyárilag 3db 3dBi antenna járt, ezeket lecseréltem az általad említett tipusúra. A házon belül egy kicsivel jobb let az adatátvitel , a gyári antennákhoz képest. A téreősség is javult valamit, nálam a házban (45m2) mindenhol maximális jelerősség van laptopon, telefonon pedig 3 -4. Viszont szerintem csak akkor van értelme, ha a routerhez gyárilag maximum 5dBi antenna jár.
2015. dec. 30. 09:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, olvastam én is hogy csodákat nem kell várni tőle, mert antennára csak egy bizonyos teljesítményt engednek meg (az FCC szabályozza), bizonyos erősítés mellett, hogy az EIRP-be beleférjen :D

Azt is hallottam, hogyha DD-WRT firmware-re cserélem az eredetit, akkor ezekbe bele lehet piszkálni vele

Sebaj, már csak pár nap és kiderül hogy milyen lesz, mert megrendeltem :D

2015. dec. 30. 12:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Én a gyári firmware-rel használom a routerem, de telepítettem már DD-WRT-t egy ismerösöm routerére. Asus rt-n12 a pontos tipús, 251Mw teljesítmény lehet a legmagasabb, ami a gyakorlatban +4dB-t jelent.
2015. dec. 30. 21:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Azta, nem voltak utána gondok a melegedéssel? :)
2015. dec. 31. 07:27
 5/5 anonim ***** válasza:
A gyári adó teljesítményhez (100mW,20dB) képest lett a (251mW,24dB) maga a router nem melegszik jobban, csak a táp let egy kicsivel langyosabb, viszont a kábeles switch rész nincs használva, onnan marad egy kis tartalék a wifinek.
2015. dec. 31. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!