Működne ez a router+antenna kombó? (bővebben lent)
Nos, a helyzet a következő: már vagy tíz éve megvan nekünk egy jó öreg Linksys WRT54GL routerünk, de ez csak G-s 802.11-et tud sugározni 54Mbit/s átviteli sebességgel (ami elég karcsú manapság), és szeretnék venni helyette valami komolyabbat
A kiszemeltem egy Linksys E1700 lenne, ami önmagában is többé-kevésbé lefedné a lakás területét, de szeretnék rászerelni két TP-LINK ANT2408CL omni antennát (8dBi, RP-SMA csatlakozóval)
Vajon lényegesen jobb lenne az adás a 8dBi-s antennával mint a gyári kis antennáival?
Lennének valamilyen hátulütői a dolognak? (a router túl "gyenge" ahhoz, hogy jól sugározzon velük?)
Hülye vagyok a hálózati eszközökhöz (a gépekhez is), ha valaki tud segíteni azt megköszönöm :)
Leginkább az antennára vagyok kíváncsi, hogy nem-e okozna gondokat, megéri-e
Köszönöm!
Igen, olvastam én is hogy csodákat nem kell várni tőle, mert antennára csak egy bizonyos teljesítményt engednek meg (az FCC szabályozza), bizonyos erősítés mellett, hogy az EIRP-be beleférjen :D
Azt is hallottam, hogyha DD-WRT firmware-re cserélem az eredetit, akkor ezekbe bele lehet piszkálni vele
Sebaj, már csak pár nap és kiderül hogy milyen lesz, mert megrendeltem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!