Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gép hűtését hogy szokták...

Gép hűtését hogy szokták megoldani?

Figyelt kérdés
ha mondjuk 3 ventilátor van a gépbe, van most 1 ventilátor hátul, és hát ugye csak egy ilyen sys coller foglalat van az alaplapon. De ha én akarok még betenni ventilátort akkor mit kellene vennem valami külön kábel a tápra kötve? 12 voltal ? Na meg egy másik kérdés, hogy alul a gépház alján is van ilyen rácsos kis rész, a hdd alatt, viszont nem ott van a 4 csavar helye, hanem a rácsos rész mögött ? oda kéne betenni ? hogy szívná az a levegőt ott ? Na meg a gép ház oldalán is van ilyen kis rácsos rész csavar hellyel, oda is gondoltam valami jó kis ledes ventillátort. így 3 lenne bent, nem szívná le nagyon a rendszert ?
2015. dec. 22. 14:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Az alap légáramlás egy házban, hogy elől és alul be, hátul és fent ki.

Végig kell gondolni, hogy merre menjen a levegő, mert a csak úgy találomra berakott ventillátorok lehet hogy egymás ellen fognak dolgozni.

Az alaplapi ventilátorcsatlakozók számát meghaladó mennyiségű ventillátor csatlakoztatására többféle megoldás kínálkozik.

- Y ventilátor tápkábel

- Ventilátorszabályozó frontpanel

- Közvetlen bekötés valamelyik tápcsatlakozóra.

2015. dec. 22. 14:43
 2/10 A kérdező kommentje:
ahha éértem. hát nekem fönt nincs semmi rács kialakítás. de alul.. mondom ez hogy a hdd alatt van ilyen rácsos rész, de ott nem látok semmi csavarozási helyet, abba csavarjam ? vagy vannak ezek a gumis akármik amik a csavart helyettesítik, lehet azzal kell oda húzni? viszont e mögött, tehát a gép közepefele videokártya alatt van 4 lyuk átlósan azt feltételezem oda kéne tenni csak nemértem, mert ott semmi rács.. viszont van egy ilyen kis perem "árok bemarva a gép aljába lehet abba szívja a levegőt el...
2015. dec. 22. 15:02
 3/10 anonim ***** válasza:

A ventilátorokat úgy csavarozzuk, hogy a csavart a ventilátor keretébe hajtjuk be. Ezek önmetsző csavarok.

[link]

vagy létezik gumi rögzítő is, ami sok szempontból jobb mint a csavar. (Igazából minden szempontból jobb) Ezt csak bele kell húzni.

Megítélésem szerint neked bőven elegendő egy ventilátor előre (vagy alulra) és egy hátra. (Ez most is ott van.)

Olyan légklavarókat válassz, amik nagylégszállítási kapacitásúak viszonylag alacsony fordulaton.

A prohardveren külön ezzel a témával foglalkozó topicot találsz ajánlott típusokkal.

2015. dec. 22. 17:35
 4/10 anonim ***** válasza:
De ha nem egy teljesen noname ház, hanem tudod a típusát, akkor meg tudjuk mondani, hogy hova tehetsz ventilátort.
2015. dec. 22. 17:37
 5/10 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a gépház. Atx.

2015. dec. 23. 09:32
 6/10 A kérdező kommentje:
vettem egy 8as ventilátort még, beraktam hátra, ami meg volt azt oldalra felcsavartam, így most 2 van bent. Próbáltam 3al is hogy alulra is valahogy becsavartam, de elég zajos volt mint valami porszívó,úgy lehetett hallani a légfúvást, egy idő után azért zavaró h itt ülök melette, így kiszedtem azt, most 2vel egész türhető. Néztem a hőmérsékleteket biosba, elég szépen lehúzta, cpu nál először azt írta 47 fok, aztán hogy betettem oldalra, úgy 44 fok körül mozgott, de hogy a harmadikat is betettem, szinte lement 42-40 re
2015. dec. 23. 09:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Ennek a háznak sajnos borzalmas a hűtése. És gyérek a bővítési lehetőségei is.

Egy 8 vagy 9 cm-es ventilátor szerelhető hátra (célszerű a nagyobb) és egy 8 cm-es oldalra.

Valamennyit besegít a táp ventilátora, de annak igazából nem a rendszer hűtése a feladata.

Az alsó szellőző nyílás nem ventilátorok részére tervezett.

2015. dec. 23. 11:18
 8/10 A kérdező kommentje:
jaa értem, hát jó mondjuk nem is olyan fullos gép hogy most minden izzadjon benne a hőségtől :D csak érdekelt hogy mégis milyen lehetőségek vannak. azért köszönöm a válaszokat!
2015. dec. 23. 12:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Az a dühítő az egészben, hogy semmivel sem lett volna drágább és bonyolultabb az előlap mögé, vagy ha már úgy is vágtak szellőzőnyílásokat a ház alján, akkor alul helyet csinálni egy ventilátornak.

2015. dec. 23. 13:58
 10/10 A kérdező kommentje:
jaja hát elsőre én is hiányoltam mondjuk van egy 12 es ventilátorom is azt is belehetne talán valahgy paszírozni előre csak instabil lenne mert nemfogja semmi de megállna :D mondjuk a vinyó az egydüli ami úgy melegszik, néztem, hiába van benne 2 ventilátor a gép oldalán közepe fele hideg, de az elején érezni h kicsit melegebb a gépház, legalább is ha megy már egy ideje meg leterhelem kicsit a gépet.
2015. dec. 23. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!