Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyiket érdemesebb venni?

Melyiket érdemesebb venni?

Figyelt kérdés
Össze szeretnék egy jó kis gamer gépet rakni mert a mostani nem annyira erős. Nem csak játékra kéne de játékban full hd ultrán szeretném ha menne. Informatikusnak készülök és ezen belül sok mindent megtanulnák még nem tudom hogy mit. A videókártya egy msui gtx 970 gaming lenne. A processzort nem tudom eldöntenni hogy most i5-4690 vagy i5-6500/6600 legyen e? Vagy sporoljak egy i7-re? Ha 6. generációsat veszek akkor ddr4-es ram kel majd de ez megérné? Vagy maradjak ak 4. generációnnál és válasszam a ddr3-as ramokkat egy i5-4690K vagy egy i7-4790K mellett? Lehet tuningolnám kicsit a procit hogy gyorsabb legyen vennék hozzá vízhűtést. Nem annyira értel a tuninghoz de a neten kicsit utána nézzek.

2015. dec. 22. 11:15
 1/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

tervezett konfigod igy is 400ezer koruliben jonn ki...

van annyid?

jatekok es ultra miatt 980 ban jobb lenne godolkodni ez kb. 50ezer pluszt ratesz

de egy i7K s gepben "minimum" lenne

illetve munka miatt is hasznos lenne i7+980 min.

vagy kicsit olysobb alternativa a 390X (ez ugy 25ezerrel olcsobb)

csak a cpu es vga paros ugy kb. 300ezer

100-150zerbol a tobbi epp hogy megfelel egy tuningos gephez...

2015. dec. 22. 11:30
 2/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

minimum koltsegek amiben erdemes gondolkodni a te tervednek megfeleloen:

gephaz 20-40ezer

tapegyseg 30-40ezer

alaplap 40-50ezer

...

vizhutesnek akkor van ertelme ha joval 40ezer felett koltsz ral vagyis ahhol mar nincs is leghutes, de igazabol akkor kell ez ha veszet mod tuningolsz aminek nem tudom mi ertelme is annyira...

egy leghutes meg kijon 20-30ezerbol...

igy kicsit lightosbara veheted alaplapot is ha csak egeszseges tuningot tervezel

alaplap 30-40ezer kb.

persze ha csak disznek kell a vizhutes te tudod, leghutesek sem csunyak ha nincsenek is szines csovei...

tobbi az mar csak extra de ilyen gepbe rgy jobb ssd is kivankozik mar...

2015. dec. 22. 11:36
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

most az a kerdes hogy melyik az erdemesebb

de mi kozul is? inkabb a penz keretedtol fugg ez nem mastol

szoval artol fuggetlen

i7 6700K + Z170

lenne jo de vegulis ha DDR4 nem erdekel annyira akkor

Z97 + i7 4790K

mivel az ujabb alig dragabb igy szerintem ez mindegy

ha meg arkereted szukebb akkor

i5 mindkettobe, a kerdes az hogy ha nagyon szuk a kereted akkor a tuningos variacio sem megoldhato...

2015. dec. 22. 11:42
 4/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

magat a DDR4 ramot kb, ugyan annyiban tudod megvenni mint a DDR3 at

gyakorlatban nincs sok elenyod még a "jobb" rambol

ha olyan munkakat vegzel majd aminek kell a nagyon gyors ram akkor lehet

de ez se ddr3 bol se ddr4 bol nem olcso ha nem valami atlagos ramot szeretnel...

2015. dec. 22. 11:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Mindenképp i7 kell? i5 a komolyabb dolgokat nem tudja vinni? Azért kérdezem mert az i7 kicsit drágább. A gtx 970 meg azért a legtöbb játékot maxon visszi vagy tévedek? A komolyabb munkákhoz meg processzor kell nem videókártya nem?
2015. dec. 25. 01:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor először adj keretet és akkor össze tudunk rakni egy jót.
2016. jan. 5. 14:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát ha összejönn akkor már tudom milyet rakok össze. Van az editons atlasztól egy napoleon gyüjteményem és azt eladnám összesen a burákkal együtt kb 162500 volt azt eladnám meg a gépemet bejönne még egy százas meg a vidikarít részletre megvennénk ugy kb ilyen gépet tervezek.

I7-6700K

16gb ddr4 2000mhz+

Msi Gtx 980 ti gaming 6g

Msi gaming alaplapén a b150 m3-on gondolkodtam egy coller storm házban. Csak azt nem tudom, hogy ilyen konfighoz mekkora táp illene mert én egy 750W-ban gondolkodok. Minimum egy ilyen kéne neki?

Meg akkor milyen táp legyen? Meg lesz benne kb 1tb-os HDD 240gb SSD. DVD író. Meg H100i vízhűtés a memóriákra is akatok tenni, hogy felvihessem az órajelűket 3000mhz-re. Meg alaplapot ha nem azt akkor mit ajánlanátok? A Processzort 4ghz fölé szeretném húzni.

2016. jan. 5. 20:32
 8/8 A kérdező kommentje:
A teljes gépnek kb 600 000 lenne az ára, de minőségi termékekkel benne. Ami szerintem 4K-t bírni fogja évekig! A hover Junkers gépigényétől megíjedtem a 980 ti az ajánlot gépigénye 970 minimum i7-6700 provival és 16gb rammal ugyhogy ko tudja lehet nagy gépigényű játékok lesznek és inkább most erősebbet rakok össze monthogy 2-3 év múlva kidóbjak pár százast mert az akkori játékokat nem fogja vinni.
2016. jan. 5. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!