Melyiket érdemesebb venni?
tervezett konfigod igy is 400ezer koruliben jonn ki...
van annyid?
jatekok es ultra miatt 980 ban jobb lenne godolkodni ez kb. 50ezer pluszt ratesz
de egy i7K s gepben "minimum" lenne
illetve munka miatt is hasznos lenne i7+980 min.
vagy kicsit olysobb alternativa a 390X (ez ugy 25ezerrel olcsobb)
csak a cpu es vga paros ugy kb. 300ezer
100-150zerbol a tobbi epp hogy megfelel egy tuningos gephez...
minimum koltsegek amiben erdemes gondolkodni a te tervednek megfeleloen:
gephaz 20-40ezer
tapegyseg 30-40ezer
alaplap 40-50ezer
...
vizhutesnek akkor van ertelme ha joval 40ezer felett koltsz ral vagyis ahhol mar nincs is leghutes, de igazabol akkor kell ez ha veszet mod tuningolsz aminek nem tudom mi ertelme is annyira...
egy leghutes meg kijon 20-30ezerbol...
igy kicsit lightosbara veheted alaplapot is ha csak egeszseges tuningot tervezel
alaplap 30-40ezer kb.
persze ha csak disznek kell a vizhutes te tudod, leghutesek sem csunyak ha nincsenek is szines csovei...
tobbi az mar csak extra de ilyen gepbe rgy jobb ssd is kivankozik mar...
most az a kerdes hogy melyik az erdemesebb
de mi kozul is? inkabb a penz keretedtol fugg ez nem mastol
szoval artol fuggetlen
i7 6700K + Z170
lenne jo de vegulis ha DDR4 nem erdekel annyira akkor
Z97 + i7 4790K
mivel az ujabb alig dragabb igy szerintem ez mindegy
ha meg arkereted szukebb akkor
i5 mindkettobe, a kerdes az hogy ha nagyon szuk a kereted akkor a tuningos variacio sem megoldhato...
magat a DDR4 ramot kb, ugyan annyiban tudod megvenni mint a DDR3 at
gyakorlatban nincs sok elenyod még a "jobb" rambol
ha olyan munkakat vegzel majd aminek kell a nagyon gyors ram akkor lehet
de ez se ddr3 bol se ddr4 bol nem olcso ha nem valami atlagos ramot szeretnel...
Hát ha összejönn akkor már tudom milyet rakok össze. Van az editons atlasztól egy napoleon gyüjteményem és azt eladnám összesen a burákkal együtt kb 162500 volt azt eladnám meg a gépemet bejönne még egy százas meg a vidikarít részletre megvennénk ugy kb ilyen gépet tervezek.
I7-6700K
16gb ddr4 2000mhz+
Msi Gtx 980 ti gaming 6g
Msi gaming alaplapén a b150 m3-on gondolkodtam egy coller storm házban. Csak azt nem tudom, hogy ilyen konfighoz mekkora táp illene mert én egy 750W-ban gondolkodok. Minimum egy ilyen kéne neki?
Meg akkor milyen táp legyen? Meg lesz benne kb 1tb-os HDD 240gb SSD. DVD író. Meg H100i vízhűtés a memóriákra is akatok tenni, hogy felvihessem az órajelűket 3000mhz-re. Meg alaplapot ha nem azt akkor mit ajánlanátok? A Processzort 4ghz fölé szeretném húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!