Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a CD/DVD...

Miért nem működik a CD/DVD olvasóm a laptopban?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hete van a hiba, nem tudom az okát, azt sem, hogy hardver vagy szoftverhiba, de remélem, hogy az utóbbi.

Nem tudom valahogy letesztelni? Akármilyen CD-t, DVD-t rakok bele, mindegyiknél ugyan azt csinálja. 2-szer kiadja ugyan azt a hangot, amit olvasásnál szokott csinálni (rövid kis kattogás 2x), közben villog zölden és semmi. Mit tehetek? Hogyan tudnám letesztelni?

2015. dec. 21. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a laptopok optikai meghajtójának a driverét is frissíteni kell néha. Innen töltsd le az optikai meghajtód típusának megfelelő drivert és telepítsd.

[link]

2015. dec. 21. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Fújkáld meg!!!!!!!!!!!!
2015. dec. 21. 21:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Egyik sem vált be
2015. dec. 21. 23:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Távolítsd el az eszközkezelőben, a driverét, indítsd újra a gépet és újratelepül. Ezzel a lehetséges szoftveres problémát kikerülted, de egy másik író programot is érdemes kipróbálni. Pl ashampoo free.

Ha utána is ez van, 96%-os alkohollal fülpiszkálóval finoman tisztítsd meg a lézert.

Ha semmi, akkor lehet elromlott. Mennyi idős?

2015. dec. 22. 03:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Drivert vagy 8x ujratelepitettem, eszkozkezeloben is eltavolitottam, feltettem egy csomo mindent. Ugyan az. Hiaba van bent a cd/dvd, nem erzekeli, de azt latja a gep hogy van olvaso. Csak nem olvas. Most ujratelepitem a gepet. Laptop kb 3 honapos toshiba satellite l50 b 1jh. Ha igy sem fog mukodni akkor max. kiszedem aztan rakotom a pc-m olvasojat amig felrakom azt az egy szomoru jatekot. Csak eleg kombinativ lesz, aramot majd a pc alaplapjabol fogja nyerni viszont laptoppal lesz csatlakoztatva :D
2015. dec. 22. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Garancia?
2015. dec. 22. 13:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Az van, de most kiderul minden, visszallitok mindent alapallapotba, mar ket oraja tolt. Ha igy sem lesz jo, beviszem.
2015. dec. 22. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!