Külső házban lévő merevlemezt ha mozgatják és ütés éri miközben be van dugva, ez későbbi élettartamára lehet káros hatással, ha azonnal nem ment tönkre és látszólag jó?
Ütés, rázkódás érte miközben be volt dugva (én úgy vigyázok rá ahogy csak tudok, de otthagytam egy pillanatra és egy kisgyerek elkezdett szórakozni vele - biztos azt gondolta valami jó játék), eközben adatmásolás történt rá.
Látszólag jó, ugyanúgy nem hangos ahogy eddig sem volt az, HDD Sentinel nem mutat semmit, zuhanásérzékelő szenzor (vagy nem tudom mi az amit a reportban ír) nincs benne, legalábbis nincs támogatva.
Ha ez most jó, a későbbiekben nem lesz rá káros hatással (élettartamát nem fogja megrövidíteni) hogy ütés érte?
Nem tudom menyit számít, de egy Hitachi TravelStar márkával történt az eset, nem tudom ezekben milyen védelem van, hogy fej ne érjen a lemezhez
Én is ebben bízom, hogy ez nem lesz arra hatással, hogy hány évig lesz jó.
Én elmondhatatlanul finoman bánok vele, egy milliméterről sem ejtem/koccantom oda sehova sem, csak ez az egyetlen eset volt, ami történt.
Ha azonnal nem hibásodott meg, nem hinném, hogy a későbbikre ez hatással lenne. Vigyázz jobban!
Üdv! János
Leejtésnél (ha a merevlemez nincs működés alatt), egy mágnes rögzíti a fejet, hogy ne mozoghasson és ez valamennyire ütésálló (ha jól tudom)?
Régen erre volt a parkolás, de mostani lemezek mindig parkoltatják a fejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!