Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek erről a gépről?

Mi a véleményetek erről a gépről?

Figyelt kérdés

Új konfigot szeretnék összeállítani nagyrészt munkára és otthoni használatra. Játék, videovágás nem valószínű, viszont fontos, hogy gyors legyen, ne akadályozzon a munkában.

CPU: AMD FX-8300

Alaplap: GA-78LMT-USB3

RAM: Kingston HyperX Fury 4GB 1600MHz

SSD: Kingston 120GB SV300S37A/120G

Táp: FSP 500W HEXA+

Ház: bármilyen bádogdoboz 5-10 ezer közt

2015. dec. 18. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Emlékeim szerint a v200-as szériával voltak gondok.

A v300 hozta egy intel ssd sebességét, persze ár/teljesítmény kategóriában az ocz verhetetlen volt.

2015. dec. 19. 00:13
 12/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
49%

kerdezo ez igy nem jo

AM3+ ra semilyen celra nem erdemes penzt kidobni, ertekehez kepest sokkal sokkal dragabb azon kivul hogy a realis uj áráert sem érné meg

gyakorlatilag majdnem olyan mintha 775 Quad vagy AM3 Phenom platformra epitkeznel "ujonan"

a te celodnak egy A10-7850K / 7870K

es FM2+ 88chipset es alaplap paros lenne jo

8GB (2x 4GB) KIT 2133MHz DDR3 al

Dual Channel miatt lehetoleg minél kisebb CL el, CL11, CL10 attol fugg mi megfizetheto...

tapegyasegbol szokszorosan eleg

be quiet! System Power 350 (S7 de mar 8 as szeriat is kapni nehol csak dragabb kicsit)

gephaznak Raijintek Arcadia legyen a minimum

vagy ha olcsobb es neked megeri akkor Zalman ZM-Z1

intel re is epitkezhetsz ha belefer csak kicsit dragabb lehet szerintem felesleges kiadni ra, nem fejlesztheto gepet tervezel, se jatekostl., se eros cpu t igenylot

88 os lapbol Gigabyte Sniper eleg jo es talan nem is draga ha jol emlekszem

nagyjabol alig kerul tobbe szerintem ez sem

jelentosen a ram dragabb de a 8GB alatt a windows is kifagyik

melesleg ssd vel lapozofajlt ki kell kapcsolni

es az igp nek is kell 0,5-1GB vram...

2015. dec. 19. 07:04
 13/18 anonim ***** válasza:
970-es lap menjen mellé, mindenképp kelleni fog vga is , ram 8 gb legyen.
2015. dec. 19. 10:56
 14/18 BM-Striker ***** válasza:

V300-ból az eslő széra jó volt, aztán lecserélték a memórichipeket olcsóbbakra.

2015. dec. 19. 19:48
 15/18 A kérdező kommentje:

Rendben, a 8GB -ra gyorsan rábeszéltetek :)

AZ AM3 procikkal mi a baj? A [link] -on néztem a teszteredményeket, és elég jól végeztek a 6 és a 8 magos AMD-k is. A PCX vásárló visszajelzései is nagyon jók.

Szóval, mi az igazság?

2015. dec. 19. 20:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Az Fx8350-el kapcsolatban az egyetlen probléma az, hogy annyiba kerül, mint az i5 4460 :)

Egyébként semmi gond sincs vele, csak sok olyan felhasználó van, aki tapasztalat nélkül is az intel felsőbbrendűségében hisz, miközben játékra mindkét gyártó ugyanolyan alkalmas termékeket gyárt, ráadásul full hd felbontás alatt (hd 7970-el) minden különbség eltűnik és cpu bottleneck sem jelentkezik.

De az amd-t divat szidni...

Viszont az amd-vel jellemzően magasabb fogyasztás jár, ez az fx-eknél hatványozottan igaz (65-225 wattig terjed a skála)

Ráadásul némileg nagyobb drop-off szokott lenni.

Amit a többiek felvetettek, hogy miért is nem kell neked fx.

8 magot otthoni munkában nem, használsz ki. Egy 4 magos

gépnél több belátható időn belül nem fog kelleni.

De még egy 2 magos i3 is kielégíti minden munkával kapcsolatos vágyadat (ott azért a magonkénti erő már nem elhanyagolható, az athlon x2-nél jóval erősebbek).

Az amd gpu-ja igen jó fm2+ fronton, ezért egy a8-7600 meglátásom szerint tökéletes választás lenne számodra, mint már írtam. Az intel HD-nál nagyobb teljesítményű így a grafika, ha nincs dedikált vga.

2015. dec. 19. 23:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Valószínűleg igazad lesz. A mostani gépnél jóval erősebbet akarok. Ez egy P4-es, 3000MHz-es (antiktárgy). Nemrég próbáltam egy könyvtári gépet, ami már majdnem jó volt, és nagyon meglepődtem, hogy csak egy E3200-as proci, meg 1GB RAM van benne. Biztos, ami biztos, erősebbet szeretnék, de a 4 mag biztosan elég lesz.
2015. dec. 20. 18:24
 18/18 anonim ***** válasza:
A ram egy kicsit kevés,meg a táp el se bírná valószínűleg ezt a gépet!
2015. dec. 26. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!