Van egy asus eee pc 2g surf netbook modellem. Mit kezdhetnék vele?
De én mégis megkérdezem hogy mit lehet kezdeni evvel a modellel. Sajnos internetezni nem lehet mert olyan kicsi a hardver és elavult a rendszer. Videókhoz és zenékhez még a jó akkumulátor is gyenge. Max 1 óra. Mégis használatba venném valamire. Mit javasoltok?
Gyárilag: Pre-installed Linux operating system
Furcsa, hogy nem kompatibilis...
Egy debian+lxde kombóval megpróbálkoznék!
A maximumra való felfejlesztése 12000ft lenne. Feltehetően ddr2 ram való bele ami 6000 újonnan 2gb
És 6000 lenne a 8gb ssd.
CPU is cserélhető ahogy elnézem de nincs hozzávaló a kereskedésben.
20000 ért van win10-el új gép gyári garanciával.
Szóval értéktelen egy darab.
De mi ez a linux amit mondasz?
Esetleg egy Xubuntu/Lubuntu is mehetne rá, az kifejezetten gyengébb vasakra van. Vagy Mint Mate.
Letöltesz egy képfájlt, kiírod CD/DVD/USB eszközre, majd újraindítás után bootolsz róla. Esetleg neten találsz útmutatókat, ha úgy döntesz, belevágsz.
Én úgy tudom, ebben nem lehet processzort cserélni, BGA tokozású, rá van forrasztva az alaplapra.
Az SSD szintén nem cserélhető, ezekre még ráforrasztották az alaplapra az SSD memóriachipjeit. (Nem is bővíthető.)
A ram az ami bővíthető, egy 2 gigás SO-DIMM DDR2-es modullal, ~4ezer az aprón (van olcsóbban is).
Linuxot lehet rátenni, azzal lehet használni alap dolgokra elég jól.
Mi az amit 20ezerért árulnak Win10-el?
Mert megnézném. :D
Ennél jobb gép egyszerűen nincs alap dolgokra, de ez 25ezerről indul és még kell bele ram, h jól használható is legyen:
A pc biziben külföldről kiselejtezett gyári garanciás gép. Helyi használt bizományi kereskedés. Láttam már számítógépes egeret használtam 15e-ért is és 120gb HDD-t 1500ft-ért. Nagyon extrém árai vannak egyes termékek olcsóak egyes termékek nevetségesen horribilisen megfizethetetlen árban vannak. Pl DV kamerát vettem volna de 25000ft-ért árúlta és alkatrésznek. Aple ipod új bontatlan 10000-alatt már van hibája hogy rózsaszin.
Na ennyit a boltról. Az asus laptopnak linux kompatibilitási problémái vannak mert a benne található ssd-t nem ismeri fel a linux és amelyik felismeri annak meg kicsi. A monitor driverrel is gond van és az XP-t is úgy lehet feltenni hogy a telepítőbe integrálva vannak az illesztőprogramok. A RAM/processzor hertz száma nem megfelelő a linuxnak és egy csomó minden. A gyári szoftvert talán futtatja de azt is írni kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!