Hővezető paszta cseréje segíteni fog?
3 év alatt egyszer sem volt kitakarítva és újra pasztázva???
a takarítás segíthet igen, mert lehet egy szőnyeg vastagságú porcica (már már Garfield méret :D) tömíti el a hűtést és így nem tud rendesen lehűlni a gép, ilyenkor simán túlmelegszik, akár ki is kapcsolhat, vagy tönkre is mehet...
ha így használtad akkor a paszta is már biztosan cserélésre szorul...
ha ez mégsem oldaná meg a problémát akkor szoftveresen is probléma van, ajánlott újra telepíteni
22F
Laptopokat jellemzően nem szokás újrapasztázni. Leginkább azért, mert általában macerás.
Viszont egy alapos portalanítást célszerű legalább évente megejteni.
Egy három éves Windows pedig általában megérett egy újrateleptésre. Pláne, ha mint mondod belassult és legyengült a rendszer.
hypno miért lenne macerás újra pasztázni??? ugyanannyira "macerás" mint egy asztali gépet...
a takarításhoz is szét kell szedni, a pasztázáshoz pár csavarral többet kell kiszedni
és nem szokás? akkor süljön meg a proci?
nekem több mint 10 éve laptopom van, 8-9 éve (14 éves koromtól) én szedem szét és takarítom, újra pasztázom...
annyira nem bonyolult :)
de ha valaki nem meri szétszedni és megcsinálni akkor kb 4-5000 Ft-ért megcsinálják szervizben...
22f
Attól hogy te magad csinálod (meg én is) lényegesen macerásabb mint egy asztali gépnél. A szervízben meg akkor sem biztos hogy pasztát cserélnek, ha kéred és fizeetsz érte. A portalanítást megcsináljál, mert azon könnyű lebukni.
Egyébként meg az egész pasztázás dolog kicsit túl van tolva.
Az északi hidat 100 ember közül 99-nek eszébe sem jut újra pasztázni - azt sem tudják mi az és hol található -, és mégis működnek a PC-k. A videokártyákkal ugyanez a helyzet.
egy dolgot még ajánlok figyelmedbe mielőtt szétszeded!
állíts be egy kamerát ami felveszi a szétszedést!
mert "extra" csavarok, vagy nem teljesen passzoló alkatrészeknél ez jól jöhet...amikor nem tudod mi mit követ akkor csak visszanézed :)
22F
Ha "jó" laptopod van, akkor találsz hozzá szerelési kézikönyvet, amiben lépésről lépésre benne haogyan csináljunk egy latopból egy marék alkatrészt.
Throttlingol is a laptop vagy csak simán szét akarod szedni értelmetlenül?
G.
Köszi! Sajnos kölcsönben van a megfelelő szerszámom hozzá, így nem tudtam neki állni, de a PC-t sikerült megcsinálni.
Mit jelent az, hogy throttlingol?
Visszaveszi az órajelét melegedés miatt? (HWInfo megmondja)
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!