Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek program...

Milyen laptopot vegyek programozáshoz?

Figyelt kérdés
Programozáshoz keresnék laptopot. Asztali gépben gondolkodtam elég sokáig, de a mobilitás végett nem kézenfekvő számomra. 200 ezer forintig keresném a legjobbnak mondható vételt. Használt terméket nem szívesen vennék.

2015. dec. 12. 13:46
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Te vagy a programozó, neked adjunk tanácsot gépvásárláshoz?!
2015. dec. 12. 13:54
 2/7 A kérdező kommentje:

"200 ezer forintig keresném a legjobbnak mondható vételt"

Találtam már pár jónak mondható gépet, de lehet más talál még jobbat...

2015. dec. 12. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Vannak programozók akik teljesen inkompetensek a hardver témában mint valószínűleg a kérdező is. Nincs ezzel baj de azért jó ha van egy alapismeret a hardverek terén.
2015. dec. 12. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ebből a pénzből a lehető legerősebb, legtöbb memóriával rendelkezőt. SSD-t mindenképpen, VGA teljesítménye nem számít, már ha nem valami grafikus cuccot (pl.: OpenGL) programozol.
2015. dec. 12. 13:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyjából képbe vagyok a hardverekkel asztali gépek terén. Laptop idegen számomra... mondjuk itt nem ismerem úgy a processzorokat, videokártyákat... Mondjuk utóbbiból akár egy integrált is elég lehetne...
2015. dec. 12. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Mint, ha ANNYIRA KÜLÖNBÖZNE egy asztalitől... Ugyanúgy regiszterek vannak a CPU-ban. Ugyanúgy memóriát használ.

Meg egyébként is. Tök logikus nem? Hogy zárt, így hűtése is felvet 1-2 kompromisszumot. Azaz ~2Ghz-nél nagyobb nem igazán van. Nagyobbat meg győzd hűteni.

Mindamellett. Informatikus van nem? Akkor tudnod kéne dokumentációkat olvasni és szakmai fórumokon utána olvasni.

Amúgy meg:

- Egy 90ezres laptop is BŐVEN elegendő programozáshoz.

Nekem egy i3-2310M-es CPU-val ellátott laposom van 4GB RAMmal. Csókolom. Fut rajta egy Linux rendszer és ennyi bőven elég. Nekem.

Nem kell 200ezer-ért.

2015. dec. 12. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:
FullHD kijelzoset keress, talan van egy-ketto 200 alatt.
2015. dec. 12. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!