Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem birom irányítani a gépet...

Nem birom irányítani a gépet SOS? Help

Figyelt kérdés
Az egér és a billentyű hardverét akartam frissiteni letöltöttem vmi programot és rámentem hogy update és utánna frissitette ujra kellet inditani és utánna nem jo az egér meg a billentyűzet nem usmeri fel szerintem az illesztoprogramot és most nem tudom irányitani se egérrel se billentyű vel ilyebkor mit lehet csinálni????? Segitsetek kérlek

2015. dec. 11. 16:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Az egér és a billentyű hardverét akartam frissiteni letöltöttem vmi programot és rámentem hogy update és utánna frissitette"

"Hardver"-t azt nem tudod frissíteni csak a driver-t.A probléma okát meg már le is írtad,telepítsd újra a gépet és legközelebb ne használj ilyen programot és bízd olyan aki ért hozzá.

2015. dec. 11. 16:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Telepítsd újra a rendszert, és a későbbiekben eszedbe ne jusson olyan dolgokat piszkálni, amiről fogalmad nincs, pláne "vmi programmal".
2015. dec. 11. 16:50
 3/10 anonim ***** válasza:
40%
Ilyen nekem is volt múltkor, csak én valami autoKms-t nevű fájlt töröltem, amit a defender vírusnak jelölt, újraindítás után nem volt jhó se a bill, se az egér, illetve a billentyűzetet meg tudtam oldani ps/2-es billentyűzettel, ha van visszaállítási pontod, akkor elméletileg vissza tudod állítani, de ha nem, akkor telepítsd újra.
2015. dec. 11. 16:54
 4/10 anonim ***** válasza:

az egér és a billentyűzet frissített driverét távolítsd el!

Eszközkezelőben!

utána indítsd újra a Windows-t!

ezután általában ezeket az alap drivereket (működőképes verziót!) a WIN szépen felpakolja magának.

egy próbát megér!! (mielőtt újrarakod!)

2015. dec. 11. 18:40
 5/10 CspCsj ***** válasza:

Milyen Windows van a gépeden?

Ha az előzőekben javasoltak nem válnának be:

Először másik gépből próbálnék egeret/billentyűzetet, azt újra felismeri a rendszer - és remélhetőleg működni is fognak. Ekkor Rendszer-visszaállítást csinálnék olyan dátumra amikor még minden jó volt, és újraindításkor visszadugnám a régi eszközöket.

Ha nem válna be akkor megpróbálnám Csökkentett módban indítani a gépet (bekapcsoláskor F8 billentyűt nyomogatni és a megjelenő menüben Csökkentett módot választani - Win8/Win10 esetén ez lehet hogy többszöri próbálkozásra sem fog sikerülni). Ha elindult a Csökkentett mód, akkor Rendszer-visszaállítás, mint fent.

Ha F8-ra nem sikerül behozni, akkor telepítőlemezről indítva a gépet, a "Számítógép javítása" pontot választva (Win7/Win8/Win10 esetén) próbálnám a Rendszer-visszaállítást elérni.

Ez utóbbihoz kis segítség, ha eltévednél (ne a fekete parancssort indítsd!):

https://www.youtube.com/watch?v=0tSoS8evOhs

2015. dec. 11. 21:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen elirtam a driverét akartam frissiteni. De hiába nyomok akármit olyan mintha nem is lenne egér meg billentyű bedugva igy hiába csinalok akarmit
2015. dec. 12. 11:44
 7/10 A kérdező kommentje:
Ja és windows xp xd
2015. dec. 12. 11:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Ilyenkor mit lehet tenni????? Senkise tud semmit
2015. dec. 16. 12:32
 9/10 CspCsj ***** válasza:

Az alaplap beállítófelületére (BIOS) azért be tudsz lépni?

Bekapcsoláskor F2 vagy Del/Delete gombokat nyomogasd. (leggyakrabban ezeket használják, de gyártónként eltérhet - ESC, Enter, F1 stb.)

Ehhez hasonló menübe kell jutnod:

[link]

Ha itt a nyilakkal tudsz lépegetni, akkor a billentyűzetnek semmi baja. (A számítógépház Reset gombjával újraindíthatod a gépet, vagy EXIT menüpont kiválasztásával is kiléphetsz a BIOS-ból)

Következő lépcső a Csökkentett mód elérése F8 billentyű nyomogatással. Ezt próbáltad?

2015. dec. 16. 13:55
 10/10 anonim ***** válasza:

FONTOS! XP Rendszerben, USB-s billentyűzettel, nem tudsz navigálni a BIOS-ban. (csak PS2 billentyűzetet használva!)

használható javaslat:

XP telepítőlemez be a meghajtóba, BIOS-ba lépve, Boot sorrend első az Optikai meghajtó, OK

ekkor a telepítőlemezről tölt be.

folytatás, lépésről lépésre(nyomtasd ki!)

[link]

kb 30 perc múlva, ha minden jól megy feltelepül egy használható, javított XP! (minden telepített progid, személyes mappád megmarad, csak az XP frissítéseket KELL újratelepítened a Windows Update weboldal segítségével)

2015. dec. 16. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!