50HZ LED képfrissítés mennyivel rosszabb a szemnek, mint a 100HZ vagy e fölötti? XBox játékra kellene.
Kinéztem egy TV-t, Sony 40W705, ami ugyan 200 Hz saját értéket ad meg, de a valós értéke 50 Hz. Ha game üzemmódba kapcsolok, akkor alacsony lesz az input lag, de gondolom akkor a valós 50 Hz-en fog működni, nem tornázza fel az elektronika különböző megoldásokkal 200 Hz-re a képfrissítést.
Nos: ez az 50 Hz mennyire fárasztja, roncsolja a szemet? Tudom, hogy ez nem CRT, tehát nem vibrál, de akkor van-e valamilyen szemkárosító hatása, ha 50 Hz-en megy a TV? Vagy válasszak inkább olyat, ami 100 Hz fölötti értéket tud? Pl. a Samsung 40H6400 típust?
A fiam játszana előtte, nem szeretném, ha a kevés HZ-től lenne szemüveges. Valósak a félelmeim? Próbáltam utána olvasni a neten, de eddig nem találtam hozzáértő írást...
A vibrálás nem rontja a szemet, hanem fárasztja. A szemet inkább az rontja, ha hosszabb időn keresztül ugyanazt a fókuszt használja, mert - pl monitor esetén - mondjuk 60 cm távolságra bambul órákig.
Egy 40"-os tv-hez eleve nem ül nagyon közel, mert a kisebb pixelsűrűség miatt a kép sem lenne annyira jó közelről, másrészt az éleslátás mezején kívülre túl nagy terület kerülne, vagyis nem látná át az egész játékmezőt.
Ettől függetlenül ha találsz egy jó 1200 Hz-es Tv-t akkor inkább azt vedd, mert nyilvánvalóan lényegesen jobb elektronika van benne, mint abban ami csak fele ekkora frekvenciára képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!