Sötét, fekete laptop képernyő? Mi lehet a gond?
Ha halványan látni a kijelzőn a dolgokat, akkor a kijelző háttérvilágítása halt meg. (körben a kávába építve van megvilágítva egy led sorral a kijelző)
Inverternek is hívják.
Nem hiszem, h köze van ahhoz, hogy hogyan hagytad éjszakára, vagy ilyesmi, egyszerűen véletlenül pont most adta meg magát.
Külső kijelzővel tudod használni (szerencsére nem a VGA halt meg).
Egy külső kijelzővel (az említett TV, vagy egy monitor) nézd meg a grafikus (videó) kártya beállításainál, nem állítódott-e el. Lehet olyan állás, hogy csak a külső kijelzőre küld képet a kártya, vagy csak egy bizonyos kimenetre.
Típusonként változó a mikéntje, de sok laptopnál van egy bill. kombináció is (pl. Fn+f4), amivel sorban lehet kapcsolni, hogy. csak beépített képernyő, csak külső képernyő, mindkettő stb.
#utolsó:
A Win billentyű + P betű kombinációjával is lehet ezt váltogatni.
DE nála nem ez lehet a gond, mivel a képernyőn halványan látni a tartalmat. Ez tipikusan az, amikor a háttérvilágítás elromlott.
Vagy amit az #1 írt, de kétlem, h annyira le lehet venni a fényerőt, h használhatatlanul sötét legyen. Ez inkább inverter hiba lesz.
Természetesen nem zártam ki a szerkezeti meghibásodás lehetőségét, csak mint plusz lehetőséget vetettem fel,amit írtam.
Találkoztam korábban olyan laptoppal, amit projektorral használtak, csak a kifele menő kép volt beállítva. Kikapcsoláskor "úgy maradt", a következő indításkor pedig valamiért nem állt vissza az alapértelmezett beállításra. A sötét képernyőn elég nehéz volt visszaállítani...
Garis?
Hát akkor uzsgyi a szervizbe, ez nem a te problémád, hanem az övék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!