Milyen 100Mbps vagy afölött működő routert érdemes vennem?
Jelenleg kábelen és wifin is 56Mbps-t tudó TP-LINK (TL-WR541G/TL-WR542G) routerem van (802.11g - wifi szabvány).
És Diginet 100 előfizetésem ami azt jelenti lehetne 100Mbps letöltési és 50Mbps feltöltési sebességem is. (Eredetileg nem ennyi volt amikor bekötötték, "fű alatt" emelték föl ennyire mindenkinek a sávszélességét. Viszont a garantált sebesség csak 25/20 elvileg.)
Jelenleg mérés szerint 50-54/45-47 körüliek az értékek, tehát majdnem maximálisan ki van használva a routerem.
Az asztali gépem kábellel van a routerhez kötve és az alaplapi hálózati kártya egy Marvell Yukon 88E8056 PCIe kártya tudja a 100Mbps-t.
De ha szükséges ezt is lecserélem egy 1000/100-asra. :)
Ezen felül kis mértékben Wifit is használunk, de csak egy szobában, tehát nagy hatótáv nem szükséges.
Szóval egy gyorsabb kábeles és wifis routerre lenne szükségem, és jó rég vásároltam már routert utoljára.
Néztem van 802.11 N és AC szabvány amik jók sebességben, ti mit melyiket ajánlanátok? Mibe érdemes beruházni?
Ezeken belül milyen márkák mely típusait ajánlanátok?
Az Asus RT-N18U jó választás, most én is olyat nyúzok.
De akár mit is veszel, mindenképp Gigabites legyen. Ezekkel az olcsó 5 eFt körüli routerekkel semmit sem fogsz érni, megrogynak egy ekkora sávszélességtől.
Ha a Wi-Fi -t ritkán használod, akkor szerintem nem muszáj AC -st venned, meg különben is egy 100/50 -es nettel az N 300 szabvány is megbirkózik (ha csak nem tervezel nagyobbat).
Az RT-N18U előtt TP-Link TL-WR1043ND -em volt V2 -es változat, az is jól ketyegett nálam OpenWrt -vel. De sajnos nagyon felvitték az árát. Én még az emagon egy black friday alkalmával 9900 Ft -ért vettem. Gyakorlatilag drágábban sikerült eladnom, mint amennyiért vettem, mikor az Asus RT-N18U -ra váltottam.
Most már ott tart az ára, hogy megéri pár ezerrel kipótolni és megvenni inkább az Asus -t. Hardveresen sokkal erősebb. 4-szer annyi RAM, erősebb proci, és 16 -szor több flash terület az alkalmazásoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!