Sapphire R7 260x idegesítő hangot ad ki, mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Körülbelül már 4 hónapja van meg ez a kártya, de nagyobb terhelésre, még ha az FPS nem is csökkent, el kezd furcsa hangot adni, mintha valami hozzá érne a ventihez, de viszont semmi sem ér hozzá... ha egyszer el kezdi, először halkan, de észrevehetően csinálja, majd pedig hangosabban. Alap helyzetben (ha pl. böngészek, vagy kisebb teljesítményű játékokkal játszom), nem csinálja... Valamint minden bootoloáskor is hangot ad ki, mintha túl gyorsan pörögne fel. Van erre valami megoldás? Azon kívül hogy "Hát ez sz*r dobd a kukába vegyél egy ilyen-olyan drágább kártyát"?2015. dec. 6. 15:17
1/3 ThodEE GoD válasza:
Lehet szabályozni a ventillátor fordulatát külön programmal, de akkor túlmelegedhet a kártya ami kikapcsoláshoz-kékhalálhoz rossz esetben a kártya sérüléséhez vezethet.
Ha garanciális és csapágyas lett a hűtője akkor vissza kell vinni, ha nem garis akkor kell rá keresni másik hűtőt :)
2/3 MGéza válasza:
R7 260x nem kukás, egy darabig még médium beállításokkal sok mindent vinni fog. Próbáld levenni a hűtőt, pasztázni a gpu-t, óvatosan a csapágy is kaphat pici olajat. Csinálj egy adia stressz tesztet, nézd meg mennyire melegszik a GPU.
3/3 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálkozok vele, de amúgy azt a túlpörgő hangot amit bootolásnál ad már azóta csinálja amióta vadi újan be lett szerelve a gépbe, eleinte azt hittem, hogy ez ilyen, csak azóta zavar jobban mióta már játék közben sem bír "csendben" maradni. PCX-ről rendeltem (mivel elég messze vagyok bármilyen ezzel foglalkozó üzlettől), ha kicserélnék, akkor az kb. hogy zajlik le? Hozza a futár a másikat aztán majd csere-berélünk?
2015. dec. 6. 17:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!