Milyen ramot vegyek ebbe az alaplapba?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy 8GB-os modult, de nem tudom, hogy milyen órajelűt vegyek. Sose overclockoltam semmit a gépemben. De ha jól tudom, akkor 1333 Hz-es modult kéne vennem, és azt tudom overclokolni 2000 Hz-ig.
Supports DDR3 2000(OC)/1866(OC)/1800(OC)/1600(OC)/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory
2015. dec. 6. 13:52
1/1 CspCsj válasza:
Ez nem azt jelenti, hogy a memóriát tudod a csillagos égig húzni, hanem hogy az alaplap kezeli ekkora sebességig a memóriákat (igaz az OC itt azt jelenti, hogy neked kell kézzel beállítani a memória sebességértékeit)
Bár azt is hozzátenném, hogy a processzorba épített memórivezérlés is korlátoz - vagyis azt nézném meg elsőnek, hogy a processzor meddig bírja kezelni, mert azon felül nem nagyon tudod majd húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!