Alaplap belső óra probléma?
Szóval arra lettem figyelmes, hogy bekapcsolásnál a Windows azt az időpontot írja ki amikor kikapcsoltam.
Kicseréltem az elemet az alaplapban, indításnál jelezte is, állítsam be az időt, beállítottam. Viszont továbbra se jó. Ha elindítom a gépet és belépek biosba akkor látom, hogy nem számolja az időt, hanem be vagy fagyba neki a számláló (amikor beállítottam neki elemcsere után akkor számolta). Ha ismét kiveszem az elemet és be, akkor eljátsszuk egy egymással újra, akkor jó, utána nem.
Letöltöttem a legújabb biost hozzá, feltettem, így se jó még.
Azt vettem észre még ezen kívül, hogyha indulásnál összehangolom Windowson belül az időt, egy idő után elállítódik, pl most 21:55 van, de 21:25 öt ír ki. És ezt már tényleg nem értem. Oké alaplapban nem jó, de már magán oprendszeren belül minek állítja magát ?
Esetleg van megoldás az alaplapi hibára vagy ha nem akkor nincs olyan lehetőség, hogy a Windows ne nézhesse az alaplapi időt, csak az interneteset ? Most feladatütemezővel azt csináltam, hogy indításnál szinkronizál, majd utána 15 percenként újra, de mint említettem jelenleg is 30 perces csúszás van... A Windows friss ! Szóval újratelepítés sem segített....
Valaki könyörgöm segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!