Tos"hiba" gépszörnyeteg integrált agyát (AMD E1-2100) kellene 'bővíteni'. Esélyes vagy meddő ötlet?
Hát ha forrasztással kicseréled házilag, akkor kérlek vedd videóra! :D
Egyébiránt akkor sem működne valószínűleg, ha sikerülne, mert ilyen fajta hekkelésre nincs felkészítve az alaplap! :)
Szóval ne reménykedj benne. Szerintem vásárolj egy újat, de most már körültekintőbben tedd!
Én mint remegő kezű agysebész biztos nem álltam volna neki kiforrasztani nagyító alatt.. bár egy youtube videót megért volna :D
x"D
Éccsanyámé a notebook, és a win8 is 98% proc terhelés mellett futtatja magát, egy böngésző oldal megnyitása kvázi 6-13 perc ...
win10 jobban ki tudja használni a dual 1 gHz-t? :)
A többi paraméter ismeretében lehetne pontosabban ajánlani, de szerintem egy ilyen procit windowssal terhelni mazochizmus! Én tuti linuxot pakolnék rá, főleg akkor, ha a célközönség kevésbé hozzáértő.
3 féle felhasználó van:
1. típus: nem ért hozzá, megszokásból nyomkodja a menüket és ikonokat. Számára (mégha görcsösen ragaszkodik is hozzá) teljesen mindegy milyen oprendszert raksz, mert tapasztalat szerint sokszor fel sem tűnik, hogy nem windows-t használ! Azt mondod neki, ez az új verzió és belenyugszik. Nekik a linux jobb, mert könnyedén beállíthatók a jogosultságok és "gyárilag" eléggé le van korlátozva ahhoz hogy ne tudjon benne kárt tenni. Ismerősöm gépére 1 éve raktam fel a Linux Mint-et és az egyetlen dolog amit csináltam azóta, az a frissítés volt. Soha nem panaszkodik! Bekapcsolja, használja, működik és nem lassul be. És ez kell a laikusnak.
2. típus: azt hiszi ért hozzá, de valójában lövése sincs. Ők szoktak megszállottan linuxot fikázni és windows guruknak hiszik magukat, mert a letorrentezett oprendszert a letorrentezett 1 gombos aktivátorral aktiválni is tudják. Szerintük az általuk ismert rendszeren kívül minden más rendszer alkalmatlan mindenre. Nekik nem is ajánlanék mást, mert csak ahhoz a rendszerhez van annyi ismeretük hogy teljesen szétverjék rendszergazdaként és hiányoznának a buta kérdéseik amiken itt jókat szoktam röhögni! :)
3. típus: aki valóban ért hozzá (legalább felhasználói szinten) az informatikához. Ők objektíven a feladatnak megfelelően választanak maguknak oprendszert. (ki windowst, ki linuxot, ki osx-et).
ram az bővült, 2ről 4 gigára, deszkát nem tudom hirtelen , mert nem otthon vagyok... :/
op rendszerrel bíbelődés meg ott kimúlt hogy a toshibáék a garancia végett körbe bástyázták még a biost is, rátükrözni sem sikerült az xp-t.felfele lehet update-ezni, szervizes ajánlotta a win10-et, bár én a linuxot többre becsülöm az összes winfostól, a felhasználó tekintetében (éccsanyám mint user :D ) maradt a winfos.. de ha berágat ez a kotla akkor letojom a garit, mert így van egy 3éves garanciával rendelkező semmire nem való ketyere, amugy meg lenne egy alapdolgokra (netezéshez-facebookolni-farmeramázni-skypolni) jól használható kisnotebook.
Te bizony át lettél ejtve a palánkon! :)
A bios beállításai és az oprendszer cseréje garanciavesztés nélkül szabadon megtehető. Amelyik forgalmazó erről másképp vélekedik az még nem találkozott a fogyasztóvédelemmel! :)
erre gondoltam én is...
válaszképp kaptam azt hogy:
a konfigurációra van garancia, tehát notebook+win8.1(lincenszes) és ha aktiváltad a winfiókot akkor toshibáék +1évet adnak gariba..értelmezhetetlen számomra is, de nem vagyok az a vitatkozós típús :P
győzelem!
linux lesz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!