A Phenom II X4 965-ös proci, stimmel a Asus M2N-SLI Deluxe alaplapba?
A proci am3 foglalatba való, az alaplap am2+. De olvastam 1-2 helyen, hogy stimmel. Bios frissítést olvastam még talán... Nem merek beleugrani míg nem hallom több helyről.
Tudnátok segíteni?
Nem stimmel, a foglalat is más, fizikailag sem menne bele. am2+ os alaplappal kompatibilisek az am2, és az am2+ os cpu k(tehát sima am2 es lapban sem tudnád működésre bírni az am2+ os procit, hiába megy bele fizikailag).
Egyébként meg google -> "<alaplapod típusa> cpu support", és már meg is kapod a választ(de hogy ne kelljen bíbelődnöd vele, itt van)
A procsszor fizikailag belefér az alaplapba - számos AM3 foglalatú processzor szerepel a deszka CPU támogatási listájában -, de az AM3 foglalatú processzorokhoz csak egy beta verziós BIOS-t adtak ki még öt évvel ezelőtt, amiben a hálókártya le van tiltva.
Vagyis nem sok örömöd lenne a dologban.
Ahhoz a prockóhoz legalább ilyen alaplap kell amibe passzol:
Köszönöm a gyors reagálást! :)
De látjátok? Megoszlanak a vélemények...
Akkor, inkább úgy kérdem, hogy ha most a
"Asus M2N-SLI Deluxe" lapomban,
"DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz" proci van,
akkor milyen procit vegyek bele amit a lapom még elbír?
4 magosra gondoltam és 3000MHz felett azért.
Úgy 25k-ig mehetne pénzügyileg...
Megköszönném a segítséget! :)
Átnézed a processzor támgatási listát, meg a használt processzor felhozatalt
esetleg átbogarászol pár processzor tesztet a miben szerepel a mostani procid, meg a szóbajöhetők, aztán eldöntöd, hogy neked megéri-e.
Olyat ne válassz, amihez csak béta verziós bios van. A használtságtól ne félj. A processzorok jellemzően nem tönkremennek, hanem elavulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!