Hogyan kössem rá a tápot az alaplapra?
A 8 pines ATX csatlakozó legtöbbször 2x4, mint ahogyan a 24 pines esetében is 20+4. Így többféle alaplappal is kompatibilisak.
Ha van nyolc pined (de össze ne keverd a 8 pines (6+2)PCI-E tápcsatival), és az alaplap fogadja, akkor be kell dugni mindet. ha a tápon csak 4 pines csatlakozó van, akkor az alaplap készikönyve eligazítást ad, hogy az alaplap melyik 4 érintkezőjéhez kell bedugni a 8 közül.
ha van 4+4pin (8pin) EPS / ATX12V
a tapegyaegeden es az alaplapodon akkor nyugodtan bedughatod illetve be is kellene...
emiatt nem fog tobbet fogyasztani
ha lapodon 4pin van akkpr egyertelmu a dolog...
ha a tapodon van csak 4pin (ilyent ne vegyel! de ha jol ertetem az ujon is 4+4 lesz) akkor a megfelelo helyre dugva fog mukodni de nem idealis, van pl 4 pin röl 8 pin re átalakito is (EPS to EPS ! Nem molex to pcie) de ilyent sem idealis hasznalni
de a te esetedben mint irtam nem all fent bonyodalom szoval, csak be kell nyomnod a csatit es ennyi
#2 6pin es az a vga ba megy
erdekes ez a tap nem 6+2pin van rajta 1db? hanem csak 1db 6pin ?? erdekres...
ez még ugyahogy ertheto lenne
de akkor ha jol ertetem leirasod 2 fajta EPS csati vsn rajta
van 1db 4pin es magaban
es van 1db 4+4pin es szinten
mit akarthatak a tervezok ezzel? mert olyan megerteni ha 8pin eps van a tapon meg 4pin eps is
de ezt eleg nehezen...
talan ha leirtad voln tapod pontos tipuskodjat...
meg a vidoekartyaet
...
vagy fotot csinalnal
mert ez igy nagyon erthetetlen hogy most mar a kabelszineket is belekeverted...
2db 4 pin azt irod
vagyis ha jol ertelmezem van egy vga d amire 8pin es 6pin is kell
es a 8pin esbe 4+4 es kabel van es nem 6+2 es
jol megy a gep? nincs 6+2 esed?
mert 4+4 es pcie tapcsati nem letezik se 4pin es
alaplapod eleg modern szoval gondolom re des pcie vga rol van szo, no persze sokerdekeseget kitalalnak a felbasznalok es atalakitoval barmit megoldanak ha kell, hogy egx regebbi csatolofelulet az ujba menjen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!