Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire kell ügyelni webkamera-ho...

Mire kell ügyelni webkamera-hosszabbító vásárlásánál?

Figyelt kérdés

Kb. 10 m hosszú kellene, de legalább 4-5. Ha nagyon muszáj, áttehetem máshova a számítógépet,de jó lenne nem áttenni...

Szóval mivel még nem próbáltam ilyen hosszabbítót, és igazából a webkamerát sem gyakran használom, nem ismerem, nem tudom mire kell figyelni, hogy működőképes legyen a dolog.

Hol és milyen hosszabbítót ajánlotok vagy éppen nem ajánlotok megvenni?

Bármi egyéb tanács és tapasztalat is jöhet a témával kapcsolatban.... Köszi!

2015. dec. 1. 17:43
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve milyen árban érdemes vásárolni? Mert úgy látom neten, hogy egy 10 méteres kábelnek nagyon eltérő árai vannak. Vajon mi lehet az eltérés közöttük a márkanéven kívül?
2015. dec. 1. 17:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Az USB szabvány full (12 Mbps adatráta) és high (480 Mbps adatráta) speed esetén 5, low speed (1,5 Mbps) esetén 3 m maximum távolságot "enged meg". USB hubok (maximum 5 darab) segítségével ez a távolság maximum 30 méterre növelhető meg.

[link]

[link]

[link]

2015. dec. 1. 18:26
 3/4 A kérdező kommentje:

Jajj könyörgöm magyar nyelven és egyben konyhanyelven írja le valaki légyszi! :) Buta szőkenő vagyok a javából, nem programozó...! :D

Csak annyit hallottam régen valakitől, hogy ami túl hosszú, az nem szokott működni. Ezért nem szeretnék szerencsétlenül bevásárolni. Jobb ha tudom mit kell venni...

2015. dec. 2. 12:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Hozzászólásom elején közérthetően leírtam: a maximális távolság - a használt sebesség-szabványtól függően - külön eszköz bevonása nélkül 3-5 méter (gyanítom a webkamera nagyobb sebességű, e miatt 5 méter a maximális távolság).

Ha nagyobb távolságra szeretnéd továbbítani, akkor USB hub(ok) kell(enek), de egy hub csak újabb 5 méterre adnak hosszabbítási lehetőséget.

Vannak olyan hosszabbítók, amik UTP-kábelen (olyan kábel, amivel a routered kötöd össze a számítógéppel, hogy hálózatba/Internetre lehessen kötni a gépet) keresztül nyújtanak hosszabbítási lehetőséget. Itt a maximális távolság ~50-100 méter.

Például ilyesmi:

[link]

Ami gondot jelenthet, hogy a kamera nem lesz kompatibilis az USB-hubbal/-hosszabbítóval - például a kamera high-speed (480 Mbps) üzemmódban szeretne kapcsolódni, a hosszabbító/hub meg csak full-/low-speed (12/1,5 Mbps) üzemmódra képes.

2015. dec. 2. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!