Elméleti kérdés, a lenti két teljesen azonos árú videokártyából melyik a jobb és miért?
Mindkettő Gigabyte GT730, csak ezekben térnek el egymástól:
Első:
Chipset típus: NVIDIA GT730
GPU órajel (MHz): 902
Memória órajel (MHz): 5000
Memória sávszélesség (bit): 64
Memória típus: GDDR 5
Második:
Chipset típus: NVIDIA N730
GPU órajel (MHz): 700
Memória órajel (MHz): 1600
Memória sávszélesség (bit): 128
Memória típus: GDDR 3
Minden más ugyanaz. Mielőtt azt írnátok, semmiben mert egyik šzar, másik foš, a kérdés ELMÉLETI, tehát ne győzködést vagy torkomnak ugrást, persze hogy vannak ezerszer jobb kártyák drágábban... aki ért hozzá és tudja mi tesz különbséget, ahhoz szól a kérdés.
A ram egy picikét gyorsabb 1600VS5000
Gddr3 VS Gddr5
Csak ennyi a különbség.
A következő a GPU-szintén zenész. Nem beszélve hogy már más,modernebb csipkészlettel készülnek és más ramokkal.
Az első jobb gyorsabb újabb technológia mint a második,nem néztem az árát de kétlem hogy egyforma lenne.
ddr5 memoria sokat dob a teljesitmenyen vagyis ha azonos a gpu juk akkor mindenkepp az az erosebb
ha nem azonos akkor sincs hatalmas kulonbseg a gt640 alapu 730 es a gt440 alapu 730 kozott vagyis akkor is a ddr5 os a jobb, ellenben nem arthat megprobalni az ujabb tipusubol szerezni be egyet igyis
Köszönöm a válaszokat. Valamiért úgy gondoltam, a sávszél lenne a legfontosabb teljesítmény szempontjából. A két kártya egyébként ez:
1: [link]
2: [link]
Az első 500Ft-al drágább, de húszezres kártyáknál szerintem ez minimális különbség, teljesen azonos árkategória. Jelzem, tudom, hogy a 2GB memória parasztvakítás és játéknál nem sokat számít.
ha jol ertepmezem bit alapjan elehet donteni az ujabak 64bit esek a regebbiek 128 asok
vagyis a ketto kozul a ddr3 as regebbi gpu t is hasznal, igy duplan rossz vetel
no persze ha igaz hogy csalhatnak a gyartok akkor lehet hogy egy regebbi tipusut nyomnak dobozba
ellenben ha ddr5 os az mar "elegendo" hiszen nagy teljesitmeny pluszt ad a ddr3 hoz kepest
ha a kerdes elmeleti sziten tul megy hasznaltan netan garisat hardcerapro.hu rol vennek
legalabb egy gtx650 t amit normalis elado olcson arul, mivel nem sokkal erosebb mint ezek az alja kartyak de toluk azert sokkal jobban megeri
elvileg letezo kartya tehat nem eliras a boltban hogy ddr5
remelhetoleg ddr5 ost is kapsz
ilyen gyenge vga n nem csak a vram mindegy de a savszeleseg is
a ddr3 ason viszont joval kevesebb fps ed lenne hiaba a dupla savszel
pcx.hu n 2szer van fent 730 2gb ddr5 gigabyte...
"jol jarsz" ha az egyik eliras, bolti kepen mashogy is neznek ki...
gigabyte honalpjan is a ddr3 bol van a "sima" 128bit es
es van az ujabb rev 2.0 ami 64bites
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!