Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek melyik videokártya...

Szerintetek melyik videokártya a jobb? Egy a8 7600-ba integrált, vagy egy msi rx1650pro-td512?

Figyelt kérdés
Cs go-zni, euro trusc simulator 2-zni és spintires-özni szoktam.

2015. nov. 30. 21:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen alaplapod van ? Csak mert a vga agp foglalatos , de amúgy inkább az integrált , egy jó 8gb 2400-as rammal
2015. nov. 30. 21:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Az A8 7600 egy r7 csipet tartalmaz, minden tekintetben jobb az x1650-nél, még akár 1333mhz-es kommersz ram mellett is.
2015. nov. 30. 21:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Az A8 7600 IGP-je sokkal jobb, de mindenképpen dual chanelben tegyél mellé memóróriát és ha lehet DDr3-1866 alá ne add (mehet mellé 2133 is). Nekem is ilyen van a nappalis "házimozi" gépemben 2x4GB DDR3-2133 memóriával (1GB a videokártyának kiosztva, bőven sok neki).

Ez az IGP sokkal modernebb felépítésű, sokkal modernebb támogatásokkal rendelkezik (directX 12, Mantle, modern dekóder és transzkóder egységgel) és sokkal nagyobb a chip számítási kapacitása is. Én elégedett vagyok a cuccal, néha játszogatok is rajta (a 4-5 éves játékok szépen futnak full HD felbontáson is közepes/magas beállításokkal). A kérdésben lévő játékokat nem ismerem és most a legnagyobb gépigényű játék a Skyrim, ami fel van telepítve. Ez játszhatóan (átlag 38 fps) fut 1920x1080 felbontáson, High/medium beállítás keveréken, 16x aniso szűréssel).

3D Mark 2006 (directx 9c) = 10260 pont

3D Mark Vantage (directx 10) = 7450 pont

3D Mark 11 (directx 11) = 2180 pont

Ezek közül az X1650Pro csak az elsőt tudja lefuttatni, azt is kb negyed ennyi ponttal. Szóval az IGP sokkal gyorsabb, modernebb.

2015. nov. 30. 23:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos a ramom csak egy 2x4gb 1600mhz-es! Nem lehetne ezt overclockolni? Szerintem az megdobná az fps-t, mert akkor a videokártya meg a ram is jobb lesz!
2015. dec. 1. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
nem tudsz a frekvenciáján változtatni, ez nem processzor.
2015. dec. 1. 21:55
 6/6 anonim ***** válasza:

A memória órajel növelés (vagy gyorsabbra cserélés) általában nem hoz értékelhető gyorsulást a rendszerbe, de az ilyen erősebb IGP-k már meghálálják vagyis játékok alatt érezhetnél gyorsulást. A memória órajelet alap esetben nem tudod magasabbra állítani, de az alapórajel növelés általában húzza a memóriát is (meg a CPU órajelét, a memória vezérlőét és a hypertransport buszét). Vagyis az alapórajel emelésnél több tényező hozhat instabilitást, hozzáértéssel és alapos tesztelésekkel lehet nekiállni. Ez esetben nem tudom mennyi értelme lenne és valószínűleg a memória sem bírna túl sok emelést. Ezért jobbak a nyílt szorzós procik (erősebb memóriát meg venni kell).

A te esetedben nem biztos, hogy megérné befektetni gyorsabb modulokba hacsak nem tudod lecserélni minimális ráfizetéssel. Én szerencsésen megjártam ezt az utat, mert eredetileg nekem is 1600-as moduljaim voltak, de volt szerencsém 2133-ra (és nagyobb kapacitásra) váltani. Alaposan le is teszteltem a gépet és bizony a CPU benchmarkok nem igazán változtak, de az IGP gyorsult 12-25% közötti mértékben (átlag +18,5%). Sokkal jobban nem tudok rajta játszani csak egy picivel. Ennyit tud. Nekem mondjuk szimpatikus ez a kis egység és nagyon jól eldöcög mint multimédiás mini gép, de komolyabb dolgokra ott a nagy gépem...

2015. dec. 1. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!