Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megfelelne ez a tápegység,...

Megfelelne ez a tápegység, ehhez a confighoz?

Figyelt kérdés

Configom:

Processzor: AMD A8 7600 3.1GHz/4MB/2133MHz /4mag/ FM2+

Alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 (2db DDR3, 4db SATA 6Gb/s, 4db USB2.0, 2db USB3.0, D-Sub, DVI, LAN, HANG)

VGA: ATI Radeon R7 260x

Memória: 8GB DDR3 1866Mhz memória

Merevlemez: 1TB SATAIII 7200rpm 64MB cache

Régebbi tápomat szeretném lecserélni egy FSP 500W HEXA+ tápegységre. Tényleg olyan jó ez a táp mint ahogy írják és megfelelne a confighoz?

2015. nov. 28. 09:04
 1/9 anonim ***** válasza:
400W hexának van értelme, 500-asnak nincs.
2015. nov. 28. 09:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem csúcskategóriás, de jó táp. Egy FSP-vel nehéz mellényúlni, megbízható gyártó. A konfigodat meg egy Hexa 400 is röhögve, kisujjból elvinné, nemhogy az 500-as!
2015. nov. 28. 09:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem értem ezt a gép összerakást se.

Veszel/Vettél egy APU-s procit, és melléraksz VGA-t, amivel elveszed az APU-s proci lényegét, az erős integrált videokártyát. Akkor nem lenne/lett volna már jobb kapásból egy Athlon II X4 860K?

Külön proci hűtőt se látok, pedig az AMD-knél nem árt, ha van. Ha nem húzod őket (se az apus-at se a 860k-t) akkor elég egy Cooler Master Hyper TX3 EVO, vagytuninghoz van Alpenföhn brocken meg egyéb társai.

Memóriát gondolom kit-ben (2x4gb) veszed, mivel a dual channel jó 20-30% gyorsulást ad egy APU-s procinak (mondjuk ha ott van mellette a vga akkor ez már megint más kérdés).

Táp meg feleslegesen nagy. A processzor eszik 65 wattot, mellé a vga 150-et (mondjuk durván 200at nagy terhelés alatt). Kell 250 watt, rendszernek + 100w, 350 wattos táp elég. Ha hexa, akkor már 400as.

2015. nov. 28. 09:34
 4/9 anonim ***** válasza:

A procit vehette korábban is és addig elvolt az integrálttal, ami ezután is megmarad tartaléknak. Nem tudom miért gondolja mindenki úgy, hogy APU-t csak videokártya nélkül szabad használni. Az A8-7600 25k-ért ad egy konfigurálható TDP-s (45/65W) 4 magos procit egy viszonylag erős GCN alapú GPU-val...ezt a felárat simán megérheti. A processzor hűtése NEM hangos, 45W üzemmódban ugyan 10%-val lasabb az egység, de úgy fel sem pörög a ventilátor, 65W módban meg csak nagyobb terhelésen zúg, de elviselhető mértékben (a HTPC-ben A8 7600 APU-t használok)! A dual chanel memória nagyon sokat számít az integrált videokártyánál, akár dupla gyorsulást is hozhat, de 80-90% többlet is megvan. A CPU feladatokra nem igazán van hatással és diszkrét kártya mellett a játékokra sem. Én 2x4GB DDR3-2133 memóriával használom, nem rossz (3Dmark Vantage = 7500 pont, 3Dmark11 = 2200 pont).

Valóban egy tökös 300-as táp is elvinné ezt a konfigot, egy 400-as meg bőségesen elegendő. Nekem 450-es tápom van és ennél határozottan éhesebb gépem van! :)

2015. nov. 28. 09:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha nem használna videokártyát, akkor érteném, hogy mire jó egy apu. De mivelhogy használ, ezért csak kidobja a pénzt az ablakon. Vehetne 860k-t is, aminek a teljesítménye magasabb, mégis olcsóbb.
2015. nov. 28. 10:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Ezt a konfigot videó kártya nélkül készen vettem, aztán később vettem bele a videókártyát, mert amit az APU nyújtott grafikai szinten az egy tré volt, mármint szépnek szép volt, de olyan apróságokon mint pl. egy kis füst, vagy egy kis szikra, bármelyik játékban, elég sokat esett az FPS. Igen, sok helyen láttam hogy a Hexa-t jónak tartják, de sokan írták azt is hogy ott is bele lehet fogni rosszabb szériákba, ezért gondoltam hogy ha már cserélek akkor már valami "minőségibbre".
2015. nov. 28. 10:53
 7/9 anonim ***** válasza:
A teljesítmény nyomja fel az árat, de ugyanúgy belépőszint. Érdemesebb lenne alacsonyabb teljesítményű, de stabilabb tápot választani a konfigurációhoz (ami mellesleg olcsóbb is). Például egy Be Quiet! Pure Power L8 350W jobb választás lenne.
2015. nov. 28. 10:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha a 8GB memóriád egyben van (azaz nem 2x4GB), akkor az jelentősen visszafogta az integrált GPU-d teljesítményét. Persze amúgy sem túl combos a teljesítménye, de 4-5 évvel ezelőtti játékokkal már fullHD-ban is megbirkózik közepes/magas beállításokkal is. A régi integrált megoldásokhoz képest ez egy modern cucc, de nem helyettesít egy valamire való videokártyát.
2015. nov. 28. 19:30
 9/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 ezt mire irod az 500 as valtozata miert minosegibb mint a 400 as?...

igen ahogy irtak ha te 1db ramot hasznaltal az gazos apu igy nem tudod kiteljesedni

amugy meg fust...

te sem sok gepet, gameplayt es testet lathatal letedben...

valoszunu pl 10 fps el lesz tobb atlagban de a fustoknel 2-3 fps el tobb

csak peldanak mert lehet 25fps el lesz tobb fustoknel meg 5-8 al...

2015. nov. 29. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!